ÇYDD Dr. Canan And Eğitimevi İçerenköy’de açıldı

cydd-dr-canan-and-egitimevi-icerenkoyde-acildi Dr. Canan And, yoksul 13 bin öğrencinin çağdaş eğitim ilkeleri doğrultusunda yetişmesi için burs veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) İçerenköy’de bulunan dairesini bağışladı.

ÇYDD Dr. Canan And Eğitimevi İçerenköy’de açıldı

Dr. Canan And, yoksul 13 bin öğrencinin çağdaş eğitim ilkeleri doğrultusunda yetişmesi için burs veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) İçerenköy’de bulunan dairesini bağışladı. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel bağış töreninde yaptığı konuşmada “her çocuğun yeteneğinin olduğu bir alan bulunduğuna inandıkları için, hayırseverlerin bağışlarıyla Türkiye’nin 19 değişik yerinde Eğitimevi açtıklarını, çocukların kişisel ve toplumsal gelişmesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını” dile getirdi. Dr. Canan And da, etkinlik sırasında “eğitimin toplumları ileriye götürecek tek unsur olduğuna inandığım ve her gücü yetenin topluma olan borcunu bu yolla ödemesinin gerektiğini düşündüğüm için böyle bir bağış yaptım, çok mutluyum” dedi.

ÇYDD Ataşehir Şubesi’nde bugün anlamlı bir tören gerçekleştirildi. Şube’nin kullanmakta olduğu Ataşehir İçerenköy Mahallesi’ndeki daire, sahibi Dr. Canan And tarafından “Sosyal Gelişim Birimi” yapılmak üzere derneğe bağışlandı. Bağış ve eğitimevinin açılış törenine Dr. Canan And­ ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Bonn eski büyükelcisi Onur Öymen, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, ÇYDD Ataşehir Şube Başkanı A. İlkiz Kulan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda Ataşehirli katıldı.

Çağdaş Yaşam Dr. Canan And Sosyal Gelişim Birimi’nin açılışında yaptığı konuşmada ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel, “Biz bugün burada çok hoş, soylu bir girişimin için toplandık. Almanya’dan dönen Dr. Canan And’ın derneğimize bağışladığı dairesinde faaliyete geçen Çağdaş Yaşam Dr. Canan And Sosyal Gelişim Birimi’nin açılışını yapacağız, büyük bir mutluluk içindeyiz. Sayın And’a bu soylu davranışı için teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Çelikel, daha sonra, ÇYDD’nin 13 bin öğrenciye burs verdiğini, yurdun çeşitli yerlerinde sayıları 19’a varan Eğitimevleri açtığını belirterek şöyle dedi: “Hepimizin ÇYDD olarak bir hayali var; bu hayal Atatürk Cumhuriyeti’nin en güzel şekilde tekrar yaşama geçmesi, Atatürk Cumhuriyeti’nin değerleriyle, kurumlarıyla yine eski günlerine kavuşacağı, daha iyisinin, hayalimizdeki daha iyi bir Türkiye’yi oluşturacağını biliyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Biz 28 yıldan beri bu dernekte çalışıyoruz; derneği kurarken bizim de bir hayalimiz vardı: Çağdaş bir Türkiye’nin, çağdaş insanın yetiştirilmesi. Bunun için de mutlaka eğitimden geçmeliydik. Çağdaş Türkiye’ye varmak için Atatürk devrimlerinin yaygınlaştırılması, güçlendirilmesi ve çağa uydurulması gerekiyordu. Biz bunun için gayret ettik, ediyoruz.”

Dr. Canan And da törende yaptığı konuşmada eğitimin toplumları ileriye götürecek tek unsur olduğuna inandığım ve her gücü yetenin topluma olan borcunu bu yolla ödemesinin gerektiğini düşündüğüm için böyle bir bağış yaptım, çok mutluyum” dedi.Dr. And sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınların eğitimine önem veren Ulu Önder Atatürk’ün sayesinde aldığım eğitimi, bir gün benden sonraki nesillere sağlamak her zamanki en büyük emelimdi. Eğitimim sonucu alnımın akıyla kazandığım birikimlerim Atatürk’ün gösterdiği yolda, aydınlık yolda gençler yetişmesine katkıda bulunursa ne mutlu bana. Bazı borçlar vardır, ödenmez. Okumuş kadının Cumhuriyete borcu vardır diyen, kendisini şahsen tanıma onuruna eriştiğim efsane hoca, örnek insan Prof. Türkan Saylan’ın sözünü ettiği borcumu böylelikle ödememe -karınca kararınca da olsa ödememe- fırsat verdiği için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne yürekten teşekkür ederim. Bu düşüncelerle beni yetiştiren ülkeme vefa borcum olarak adımı taşıyan Çağdaş Yaşam Sosyal Gelişim Birimi’nin hayırlı uğurlu ve yararlı olmasını dilerim.”

Törende, ÇYDD Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan da konuşmasında, “bizim hayallerimiz vardı, bu hayalleri Canan Hanım’ın desteğiyle onun hayalleriyle birleştirdik ve onun desteğiyle bu mekâna sahip olduk, bundan sonra yapacaklarımız onun bu desteğine bir teşekkür ifadesi olacaktır diye düşünüyorum” diyerek mutluluğunu vurguladı.

Bonn eski Büyükelçisi Onur Öymen de konuşmasında, Almanya’da eğitime sivil toplum örgütlerinin böylesi uygulamalarının ne kadar kısa sürede ne büyük katkılarda bulunduğunu gözlemlediğini, bu nedenle ÇYDD’nin çalışmalarını çok değerli ve önemli bulduğunu dile getirdi.

ÇYDD’ne İçerenköy’deki dairesini bağışlayan ve mekânda bazı özel eşyasının da sergilendiği Dr. Canan And’a plaket sunulan törende, son konuşmayı CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel yaptı. Adıgüzel, eğitimin bir kaosu yaşadığı dönemde ÇYDD’nin çalışmalarının daha da önem kazandığını vurgulayarak, kendisinin de bir destekçileri olarak kabul edilmesini istedi ve dernek yöneticilerini kutladı.

Törende, keman sanatçısı Canan Anderson’ın kısa resitali hayranlıkla izlendi.

Haber ve görseller: BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Alâettin Bahçekapılı

 

 


20.11.2017