ÇYDD Çanakkale 24 yaşında!

cydd-canakkale-24-yasinda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çanakkale Şubesi tarafından Balıkçı 286’da kuruluş yıldönümü yemeği düzenlendi.

ÇYDD Çanakkale 24 yaşında!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çanakkale Şubesi tarafından Balıkçı 286’da kuruluş yıldönümü yemeği düzenlendi. Geceye katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇYDD’nin kurucusu Prof.Dr. Türkan Saylan’ı rahmetle anarken genç kızların Saylan’ı örnek almaları gerektiğini vurguladı. ÇYDD’nin 30. Çanakkale şubesinin 24. Kuruluş yıldönümü yemeği, önceki gece Balıkçı 286’da gerçekleştirildi. Geceye; CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve eşi Nefise Arslan, belediye meclis üyeleri, ÇYDD üyeleri, bağışçılar, çeşitli dernekler ve çağdaş gençler katıldı.

KAYNAŞ: “BİZ YILMADAN ÇALIŞACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ”

Dernek Başkanı Kenan Kaynaş, açılış konuşmasında, dernek çalışmalarından söz ederek derneğe bağışta ve katkıda bulunanlara teşekkür etti. Kaynaş, çalışmaların odağındaki gençlerin gelecek için umutları boşa çıkarmayacaklarına olan inancını vurgulayarak, ÇYDD’nin başarılı sporcusu Deniz Şevin Şentuna’yı takdim etti. Kaynaş, “Bu çalışmaları bize güvenerek maddi ve manevi olarak destekleyen sizlere şunu ifade etmek isterim. Rahmetli Prof. Dr. Türkan Saylan hocamızı kendilerine örnek alan bu gençler, sizlerin desteğini asla boşa çıkarmayacak ve çağdaş birey – çağdaş toplum yaratma idealimizi gerçekleştireceklerdir. Bizleri itibarsızlaştırmak, çalışmalarımızı engellemek adına her türlü gayreti gösterenlere inat, biz yılmadan çalışacağız ve başaracağız.” dedi. Kaynaş, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “24 yılda alınan yol, edinilen kazanımlar önümüzdeki yıllarda daha da yüksek seviyelere çıkacaktır. Bu süreçte gerçekleştirilen her projeyi, her etkinliği birlikte yaparak, paylaşarak, insanlara dokunarak, birbirimize enerjimizi vererek başardık. Her ne kadar ulusal ve uluslararası düzeyde birçok sorunlarımız varsa da asla umudumuzu yitirmedik ve en zor koşullarda bile amacımızdan sapmayarak, ÇAĞDAŞ İNSAN – ÇAĞDAŞ TOPLUM modelini her birlikte gerçekleştireceğiz.”

HALE GÖKHAN, ONUR KURULU ÜYESİ SEÇİLDİ

Başkan Kaynaş, konuşmasının ardından derneğe bağışta bulunan Zileli ailesi ile Meral Akkuş – Zuhal Çizemuğ kardeşler gibi çok değerli isimlere teşekkür plaketi takdim etti. Gecede, Başkan Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan da derneğin Onur Kurulu Üyesi seçildi. Hem şahsı hem ailesi ile bütün yaşamı boyunca ÇYDD’ye destek verdiği için şube yönetimi olarak alınan karar gereğince Hale Gökhan, şubenin Onur Kurulu Üyesi oldu.

GÖKHAN: “GENÇ KIZLARIMIZ SAYLAN’I ÖRNEK 
ALMALI”

Rahmetli Türkan Saylan’ı anarak kutlama pastasını kesmek istediğini ifade eden Başkan Gökhan, “Bugün kadınlarımıza, genç kızlarımıza örnek bir kimlik. Asla unutulmaması gerekir. Yıllar yılı sadece eğitime verdiği destekleri değil, insanlığa verdiği destekleri de unutulmamalıdır. Biliyorsunuz tıp biliminde çok önemli buluşları olan buluşları olan cüzzam hastalığı ile ilgili dünyaya ismini duyurmuş bir kimlik. Bugün kızlarımızın, gençlerimizin onu örnek almasını diliyoruz. Vatansever, topluma yararlı olup ona yapılanları unutmayacaksınız. O, pencerede bir fotoğrafı var ya hani el sallıyor. O ölüm döşeğindeki manzara… Ona büyük ihanet ettiler. Sonuçta yine insanlık kazandı. Yine siz kazandınız. Çocuklarımızı, gençlerimizi, özellikle de kızlarımızı her şeye rağmen okutmaya devam edeceğiz.” Çağdaş kadınlar da öğrencileriyle birlikte açtıkları stantta el işlerini ve el sanatlarını sergiledi. Katılımcılar, konuşmaların ve pasta kesiminin ardından kutlamalara devam etti.

Eylem Gözeldere / canakkalegundem.net


26.04.2019