HABERLER
ÇYDD Baden-Württemberg

cydd-baden-wurttemberg BEN‘ den BİZ‘ e GİDEN YENİ BİR YOL, ÇYDD Baden-Württemberg

BEN‘ den BİZ‘ e GİDEN YENİ BİR YOL, ÇYDD Baden-Württemberg

 

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın “Bilime, demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur.“ diyerek yaktığı ve hiçbir zaman sönmeyecek olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği meşalesi ile yine Prof. Dr. Türkel Minibaş'ın aydınlatmış olduğu "Ben‘den Biz‘e giden yola“ yeni bir yol daha eklemek üzere, 8 Temmuz 2018 tarihinde bir araya gelen çağdaş yaşam gönüllüleri, Ahmet Gül öncülügünde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Baden-Württemberg derneğinin kuruluşunu gerçekleştirdiler.

 

Internationale Bachakademie Stuttgart‘ta 2 Aralık 2018 Pazar günü düzenlenen derneğin açılış törenine, Muavin Konsolos Seyhan Sucu, açılış etkinligi için özel olarak Türkiye’den gelen ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, TGD eş başkanı Gökay Sofuoğlu, Stuttgart Atatürkçü Düsünce Derneği başkanı Gönül Köksal, KSI dernek Başkanı Ahmet Uzun, Yarının Umutları derneğinin başkanı Eren Kaplan, INTEGRA başkanı Barbara Havlacı-Ludwig, sivil toplum örgütleri yöneticileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

 

"Bizler fırsat eşitliği istiyoruz. Her çocuk okumalı. Mücadelemizin sebebi bu.”, diyenlerin bir araya geldiği açılışta sahne, çocuk ve gençlere bırakıldı. Murat Şahin yönetimindeki KSI derneğinin Kırlangıçlar çocuk korosu ile başlayan, piyanoda Bengisu Önder ve sonrasında viyolonselde Selen Şekercioğlu ile devam eden müzik ziyafeti Derya Bektaş yönetimindeki Klangoase derneğinin orkestrasının performansı ile son buldu.

Dernek başkanı Ahmet Gül konuşmasında önemli mesajlar verdi. Gül, “Amacımız maddi gelir elde ederek Türkiye’de eğitimini sürdürebilmesi için 30 ila 40 öğrenciye burs vermek, bunu burada bulunan herkesle birlikte gerçekleştirmek çok kolay. Fakat Almanya’da okuyan çocuklarımızın sorunları daha farklı ve bu sorunları göz ardı edemeyiz. Özellikle Türk derneklerinin henüz çok az ilgilendiği bir alan var, o da çocukların okul öncesi eğitim konusundaki eksikliği. Örneğin çocuklarımızın yüzme kursu, bale, opera, erken müzikal eğitim kursları gibi okul dışı faaliyetlere katılımlarını sağlamak bizim baş görevimizdir. Bu konularda bizlere lütfen destek verin. Bizi yalnız bırakmayın” şeklinde konuşmasını tamamladıktan sonra sözü başkan yardımcısı Özge Memiş’e bıraktı. İlgileri üzerine toplayan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Özge Memiş, CYDD Baden-Württemberg’in kurulacağını duyduğunda çok heyecanlandığını ve aktif olarak çalışmak istediğini söylerken elinden gelenin çok daha fazlasını yapacağının teminatını verdi.

 

Ardından, ÇYDD eğitim evlerine ait fotoğraflar ve bir çok yayımı içeren kısa bir film gösterisi eşliğinde konuşmasını yapan Nihal Kızıl, „Türkiye’nin her yerine dağılmış yüz bin ateşböceğimiz var, eğitim evlerimizde vatanını seven, iyi ve dürüst insanlar yetiştirmek için çalışıyoruz“ ifadelerini kullandı.

 

Toplantıdaki gelişmeler bunlarla kalmadı, 2014/2015 yıllarında ÇYDD Üsküdar Dila Kurt eğitim evinde, ışığıyla 3. sınıf öğrencilerini aydınlatan ve açılış töreninde bulunan Görkem Güler, kısa  tanıtım film ve fotoğraflar esnasında 3. sınıf öğrencilerini görünce çok şaşırdı. ÇYDD-BW‘in üniversite öğrencilerini desteklemek için gerçekleştirdiği “Türk üniversite öğrencileri, iş adamları ve firmalarla buluşuyor” projesinin katılımcısı ve Stuttgart’ta yüksek öğrenim hayatına devam eden Görkem ve onun gibi nice parlak öğrenci bizler için “neden ÇYDD-BW?” sorusunun en önemli cevabıdır. İşte bu Çağdaş Yaşam kültürüdür.

Ateşböcekleriyle karanlıkları aydınlatmak, “ben de, bana düşen bütün görevleri yerine getirdim“ demek isteyen bütün Çağdaş Yaşam dostları info@cydd-bw.de adresini ziyaret edebilir.


06.12.2018