HABERLER
ÇYDD 31 Yaşında

cydd-31-yasinda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, düzenlediği etkinlikte çağdaş bir toplum yaratma çabalarında kendilerine katkı sunan tüm destekçilerine teşekkür etti.

ÇYDD 31 Yaşında

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, düzenlediği etkinlikte çağdaş bir toplum yaratma çabalarında kendilerine katkı sunan tüm destekçilerine teşekkür etti.
 
 
Çağdaş toplum ve çağdaş birey ülküsüyle faaliyetlerini sürdüren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 1989 yılından bu yana derneğe katkı sunan destekçilerine teşekkür etmek amacıyla tüm paydaşlarının katılımıyla özel bir etkinlik düzenledi. Beşiktaş Belediyesi Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde 21 Şubat Cuma akşamı gerçekleştirilen etkinlik; derneğin bağışçılarını, özveriyle çalışmalar yürüten şube ekiplerini, her yaştan gönüllülerini, gençlerini ve çalışanlarını buluşturdu.
 
Etkinlik kapsamında bir konuşma yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, derneğin 21 Şubat 1989 tarihinde, Prof. Dr. Aysel Ekşi öncülüğünde ülkemizin aydınlık isimleri tarafından; Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş ülke seviyesine ulaşmak amacıyla kurulduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Prof. Dr. Türkan Saylan’ın 1990-2009 yılları arasındaki Genel Başkanlığı döneminde derneğin toplumu aydınlatmak ve öncelikle gençleri geleceğe hazırlamak amacıyla çözüm önerileri geliştirmeye odaklandığını belirten Ayşe Yüksel, bu amaçla “Bir Işık da Siz Yakın” burs projesinin başlatıldığını ifade etti.
 
Prof. Dr. Ayşe Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü: “ÇYDD olarak görevimiz, Atatürk ilke ve devrimlerini ve Cumhuriyet’in kazanımlarını koruma yolunda, bilimsel düşünme ve sorgulama yetilerini geliştiren, insan haklarına saygılı çağdaş bir yaşam ve eğitim için çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmaktır. Bu amaçla burs vermekle kalmanın yeterli olmadığını bildiğimiz için farklı projeler hayata geçirdik. Gençlerin kariyer hedeflerine ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla mentorluk projesini başlattık. Derneğimiz için önemli kilometre taşlarından biri olan, Anadolu’daki çocuklar, gençler ve kadınlar için daha çağdaş bir eğitim sağlayabilmek amacıyla kurulan ÇYDD Kırsal Alan Birimi ile ülkemizin kalkınmada öncelikli bölgelerinde eğitim projeleri başlattık. Köy okullarının açılması için başlattığımız proje zamanla çığ gibi büyüdü, kız çocuklarının okula devam etmesi için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve destekçileri harekete geçirdik. Anasınıfları açtık, oyun parkları kurduk, kızlar için öğrenci yurtları yaptık. 2016 yılında başlattığımız kodlama projesiyle şimdiden 26 ilde, 66 şube ve etkinlik merkezimizde 499 gönüllü eğitmenle 2551 çocuğa ulaştık. Derneğimizin geçmiş otuz yılında öncelikle kız çocuklarımızın okula kazandırılması için başta Türkan Hocamız ve onun hayalini gerçekleştirmek için Aysel Hocamız, ekipleriyle beraber çok emek verdiler. Bizler de onlardan öğrendiklerimizle yolumuza devam ediyoruz.”  
 
Prof. Dr. Yüksel, “çocuklarımızın geleceği için bir araya geldik, onların eğitimi için kenetlenerek büyüdük ve güçlendik. Çağdaş bir yaşam için el ele hep yanlarındayız. Birlikte 30 yılı geride bıraktığımız bağışçı, destekçi, gönüllü ve çalışanlarımıza minnettarız…” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 
Rakamlarla ÇYDD
 
 
• 100 binden fazla öğrenciye eğitim bursu verdik. Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak burs projesinde 89.650, Bir Işık da Siz Yakın üniversite burs projesinde 36.005 öğrenciye burs verdik.
 
• 28 Çağdaş Etkinlik Merkezi ile öğrencilerimizin sosyal ve kişisel gelişimlerini destekliyoruz.
 
• Öğrencilerimiz daha fazla kitaba ulaşsın diye 3.600 kitaplık ve 31 kütüphane kurduk, 5 milyonun üzerinde kitap desteği sağladık.
 
• Mentorluk Projesi ile 1.350 mentimize mentor desteği sağladık.
 
• Kodlamaca Projesi ile 2016 yılından bugüne yaptığımız çalışmalarla 66 şube ve etkinlik merkezimizde, 499 aktif eğitmenimiz ile toplam 2551 öğrenciye ulaştık.
 
• Eğitime destek projeleri ile 2 lise, 6 anaokulu, 24 ilköğretim okulu, 32 köy okulu, 36 öğrenci yurdu, 769 anasınıfı ve 560 oyun parkı yaptırıldı. Onlara elinizi uzattığınız için teşekkür ederiz.

Fotoğraflar: Nasuh Bektaş 

#30YıldırElEle #ÇYDD31Yaşında


23.02.2020