Cumhuriyet’ten Özür Dileyin!

cumhuriyetten-ozur-dileyin Türkiye Cumhuriyeti’ni düşmanca hedef alan; gerici ve Cumhuriyet karşıtı bu söylemleri şiddetle kınıyoruz!

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir." şeklinde Cumhuriyet’i hedef alan ifadeleri kabul edilemez!

Üç gün sonra 99. yılını kutlayacağımız, bir asırlık Türkiye Cumhuriyeti’nin böyle düşmanca ifadelerle hedef alınmasını; gerici ve Cumhuriyet karşıtı bu söylemleri şiddetle kınıyoruz!

Gün geçtikçe ülkemizde, Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına yönelik karşıtlığın bu cesaretle gerçekleştirilmesi ciddi şekilde kaygı vericidir. Toplumsal kutuplaşmanın bu derecede körüklenmesi karşısında çözüm ülkemizin kuruluş felsefesidir; Atatürk’ün devrim ve ilkelerinin gerçek anlamda yaşatılmasıdır.

Türkçe, dünyanın en zengin ve köklü dillerinden biridir. Bu ifadeleri kullanan kişi öncelikle Türkçeyi değil, önce kendi bakış açısını ve nefret söylemlerini gözden geçirmelidir.

Laik Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca savunduğu “özgür, bağımsız ve çağdaş bir ulus” ülküsünden asla vazgeçmeyerek bizlere emanet ettiği en büyük mirastır.  Türk dili ise ulusal bütünlüğün ve bağımsızlığın sağlayıcısı ve geleceğe taşınmasındaki en önemli araçtır. Bu ifadeler, sadece Cumhuriyet’e değil, ulusun kurtuluşu için son nefeslerine kadar mücadele eden Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz ve gazilerimize karşı ağır saygısızlıktır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak 33 yıldır yaptığımız gibi, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini her zaman ve her yerde savunmaya devam edeceğiz.

Bu ifadeler karşında Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.


26.10.2022