Cumhuriyetimizin 100. Yılı Bildirgesi!

cumhuriyetimizin-100-yili-bildirgesi ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİ LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMLE YETİŞECEK GENÇLERİMİZDİR!

Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşarken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak; Büyük Atatürk’ün çağdaşlaşma hedefine laik ve bilimsel eğitim ile ulaşma yolunda çalışmalarımızı artırarak devam ettiriyoruz.


Cumhuriyet, ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun, Atatürk devrim ve ilkeleri de çağdaşlaşma ülküsünün eseridir. Cumhuriyetimizin kazanımları ülkemizin çağdaş geleceğinin, toplumsal barışının ve ekonomik kalkınmasının güvencesidir. 100 yıllık genç Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” anlayışı ile bölgesel barışın ve iyi komşuluk ilişkilerinin kurucu gücüdür.

 
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ilk yüzyılda gerçekleştiremediğimiz uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefine mutlaka ulaşmalıyız. Cumhuriyetimiz, ikinci yüzyılda demokrasi ile taçlandırılmalı, başta laik toplum yapısı, insan haklarının korunması ve şeffaf yönetim anlayışı alanlarında önemli adımlar atılmalıdır.

 
Geleceğimizin güvencesi gençlerimiz, Cumhuriyetimizin gelecek hedeflerini de gerçekleştirecek gücümüzdür. Gençlerimizi, çağın tüm gereklerine uygun, laik ve bilimsel eğitim sistemiyle ve fiziki hiçbir eksiği ve sorunu olmayan okullarda geleceğe hazırlamalıyız, karma eğitim sisteminden asla ödün vermemeliyiz. Eğitim koşullarımızın çağdaşlaştırılmasının ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının ulusumuzun öncelikli görevi ve ödevi olduğuna inanıyoruz.

 
ÇYDD olarak, eğitimde fırsat ve cinsiyet eşitliğinin temel koşulu olan kız çocuklarının okullaşmasına ve bu bilincin toplumsal karşılık bulmasına büyük katkıları olan efsane Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan SAYLAN’ın izinde bu yolda çalışmalarımızı durmadan devam ettireceğiz.

 
Cumhuriyetimizin güçlü temellerle geleceğe taşınması için gençliğimizi laik, bilimsel, çağdaş eğitimle ve fırsat eşitliği içinde yetiştirmek en önemli görevimizdir. 


Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!

 

Nice 100 Yıllara!

ÇYDD GENEL MERKEZ

 
 
 
 
 


27.10.2023