Cumhuriyet Ve Bağımsızlık Kitabımız Yayımlandı

cumhuriyet-ve-bagimsizlik-kitabimiz-yayimlandi Cumhuriyet Ve Bağımsızlık Kitabımız Yayımlandı

 

CUMHURİYET ve BAĞIMSIZLIK başlıklı kitabımız Cumhuriyet Kitapları tarafından yayımlandı. ÇYDD Onur Kurulu üyesi Prof. Dr. Nergis Mütevellioğlu’nun yayına hazırladığı kitap, derneğimizin beş eserden oluşacak Cumhuriyet Seti’nin 3. kitabıdır. 29 Ekim 2023’e dek iki kitap daha yayımlayarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı ile birlikte Laiklik ve Demokrasi Şehitlerimize armağan ettiğimiz bu seti bitirmiş olacağız.

Kitap, iktisat, kamu yönetimi, sosyal politika, halk sağlığı, uluslararası ilişkiler, iletişim bilimleri gibi farklı alanlarda uzman on ikisi akademisyen ve biri bağımsız araştırmacı olan toplam on üç yazarın katkılarını bir araya getiriyor. Yazarların ortak paydası, yaşamları boyunca başta tam bağımsızlık olmak üzere Cumhuriyetin tüm kazanımlarını ve kamu yararını savunmalarıdır.

Kitabın amacı, emperyalizmin ülkemizdeki fiili işgalinin farklı toplumsal alanlarda ortaya çıkan yıkıcı sonuçlarının kapsamlı bir dökümünü yapmaktır. Böylece tam bağımsızlığın dün olduğu gibi bugün de vaz geçilmez bir mücadele hedefi olduğunu gerekçeleriyle ve kanıtlarıyla netleştirmektir.

On dört araştırma yazısını kapsayan, 407 sayfadan oluşan Cumhuriyet ve Bağımsızlık kitabına https://www.cumhuriyetkitap.com.tr ulaşabilirsiniz.


22.06.2022