Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Yangını!

cumhuriyet-tarihinin-en-buyuk-yangini Hepimizin canını yakan Manavgat orman yangınının üzerinden tam bir yıl geçti…

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021'de yaşanan yangın felaketi tam 10 gün, 220 saat sürdü. 60 bin hektar alan, onlarca köy alevler altında kaldı; kaybettiğimiz canlar ve umutlar hepimizde derin yaralar açtı.  Bugün hâlâ bu felaketin açtığı yaraları hep birlikte sarmaya çalışıyor ve böyle bir üzüntünün tekrar yaşanmaması adına var gücümüzle çalışıyoruz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak ülkemizin, doğamızın ve insanlarımızın yaşadığı kayıpların karşısında umudu yeşertmeye, yangından zarar gören yurttaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.

Acısı dün gibi taze olan bu felaketin üzerinden tam bir yıl geçmiş olsa da her zaman “Bu konuda ne yapabiliriz?” bilinciyle hareket etmeyi sürdürdük. Öncelikle yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte ÇYDD Genel Merkez Afet Birimi tarafından hemen hasar tespit çalışmaları yapıldı. Manavgat’a en yakın konumda olan ÇYDD Antalya ve Alanya şubelerimizin yönlendirmesi doğrultusunda, Manavgat ilçesine bir ziyaret gerçekleştirerek yangınla mücadele çalışmaları için neler yapabileceği belirleyerek hızla eylem planı oluşturduk. Yangın bölgesinde zaman kaybetmeden yapılan çalışmalar ile mağdur olan öğrencilerin yaralarını sarmalarına destek olmayı ve eğitim hayatlarına devam etmeleri için katkıda bulunmayı hedefledik.

Tüm bu hedefler ise bugün, yangının küllerinden bir umut olarak doğan ÇYDD Manavgat Şubesi ile geleceğe umut oldu. ÇYDD Alanya ve Antalya şubelerimiz de şubemizin kuruluşuna dayanışma ruhuyla büyük katkı sağladı. Yaşadığımız zor zamanlarda dayanışma duygumuz ve ÇYDD Manavgat Şubemizin özverili çalışmaları ile yangından etkilenen bölgelerde:

 Yangın sürecinde sürekli alandan bilgi akışı sağlanarak acil müdahalelerin gerçekleştirilmesine destek olduk; tüm şubelerimizden gelen gıda, giysi, ev eşyaları vb. yardımları hızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

 111 yangın mağduru öğrenciye öğrenim hayatları boyunca devam edecek şekilde burs desteği sağladık.

Eğitimin her kademesindeki öğrencilerin uzaktan eğitime erişimi için gerekli olan teknoloji ihtiyaçlarına destek olarak 32 öğrenciye bilgisayar, 57 öğrenciye ise tablet ulaştırdık.

Bölgedeki yangından en çok zarar gören tarım alanlarının yeniden yeşermesi ve bölge halkının yeniden üretime geçmesi için tarım aletleri desteği sağladık.

Yangından zarar gören bir evin tüm onarımını gerçekleştirdik.

ÇYDD Ailesi olarak Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerimiz, gönüllülerimiz ve destekçilerimiz ile hep birlikte yangın felaketlerinin gerçekleşmemesi için durmadan çalışmaya, farkındalık oluşturmaya ve hep birlikte çözümler üretmeye devam edeceğiz. 

Manavgat orman yangınında sevdiklerini kaybeden tüm ailelere yeniden sabır ve başsağlığı diliyor, bu felaketin sona ermesi için canını hiçe sayarak mücadele eden herkese saygı ve minnetimizi yineliyoruz.


29.07.2022