Çocuklarımıza Sahip Çıkıyoruz !

cocuklarimiza-sahip-cikiyoruz Çocuklarımıza Sahip Çıkıyoruz – Öğrencilerin Barınma Hakkı ve Yurt Sorunu Panel ve Forum

Öğrencilerin barınma sorunu ivedi olarak çözülmelidir!

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve yaşam boyu sürdürülebilmesi, insan haklarına ve onuruna saygının, bireyin kişiliğinin tüm yönleriyle gelişiminin ve özgürleşmesinin sağlanabilmesinin temel gereğidir. Bugün öğrencilerin barınma sorunu, eğitime erişimin ve eğitimlerini sürdürebilmelerinin bir anlamda kaderlerinin belirleyicisi olmuştur.

Biliyoruz ki barınma olanağı, eğitim hakkından yararlanabilmenin ön koşuludur. Eğitim sistemimizin biriken sorunlarına ek olarak yakıcı bir sorun olan gençlerimizin yurt gereksinimi, AKP iktidarının eğitimde bilinçli olarak uyguladığı 20 yıllık yanlış politikaların sonucudur.

Bu soruna dikkat çekmek ve çözüme katkı sunmak amacıyla, laik ve bilimsel eğitimden yana olan Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Sendikası ve Türkiye Barolar Birliği olarak bir araya geldik. Dört kurum olarak öğrencilerin barınma sorunlarına dönük farkındalık yaratarak güçlü bir kamuoyu desteği oluşturmak, yerel yönetimlerin de konuya odaklanmalarını sağlayacak şekilde çözümler üretebilmek için forum düzenliyoruz.

Bu forumda sizlerle birlikte olmak bizleri onurlandıracaktır.

Tarih: 8 Ekim 2022, Cumartesi

Saat: 10.30 – 15.30

Yer:  TBB Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi

 

Atatürkçü Düşünce Derneği

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

Eğitim- İş Sendikası

Türkiye Barolar Birliği


04.10.2022