Çocuklara Halk Bilimi Yaz Etkinlikleri Tamamlandı

cocuklara-halk-bilimi-yaz-etkinlikleri-tamamlandi ÇYDD ve Yaren Kooperatifi’nin birlikte hazırladığı Türkiye'nin ilk çevrimiçi “Çocuklara Halk Bilimi Yaz Etkinlikleri” tamamlandı.

Geçen yıl yüz yüze yapılan “Çocuklara Halkbilimi Yaz Etkinlikleri”,  bu yıl Yaren Kooperatif ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin işbirliği ile ilk kez çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

13 Temmuz 2020'de başlayan, her biri dört hafta süren ve iki ayrı dönemde gerçekleştirilen etkinlikler, 6 Eylül 2020 itibariyle başarılı bir şekilde tamamlandı. Yaren Kooperatif tarafından tasarlanan ve yedi üniversiteden halk bilimine gönül vermiş etkinlik sorumlularının dahil olduğu programa, ÇYDD'nin Türkiye'nin dört bir yanına yayılmış şubelerinden 9-13 yaş aralığındaki toplam 224 öğrencisi katıldı. Etkinliklerdeki çevrimiçi sınıflar çocukların Anadolu’nun dört bir yanından yeni arkadaşlar edinmesi amacıyla, bölgesel anlamda karma bir şekilde organize edildi.

Çevrimiçi etkinliklere katılan çocuklar, 4 hafta süresince Anadolu'nun farklı yörelerine ait halk oyunları ve geleneksel halk giysileri hakkında ilginç bilgiler öğrendi, halk müziği ve halk çalgılarını tanıdı ve farklı kültürel ögeler ile tanıştı. Etkinlikler kapsamında, halk biliminin yanı sıra ekoloji, doğa, kodlama ve tarım gibi oldukça farklı konularda eğlenerek öğrenme imkanına kavuştular.

Yaren Hakkında:

Yaren Kooperatif, yasal adı ile SS Yaren Fikri Mülkiyet Hakları & Proje Danışmanlığı Kooperatifi, kâr amacı gütmeyen ve toplumsal sorunlara çözüm sunmak üzere kurulmuştur. Yıllar boyu bireysel olarak halk bilim çalışmalarında yer almış 8 ODTÜ mezunu 'yaren' tarafından kurulan Yaren Kooperatif, çocuklarımıza yapılan her yatırımın kelebek etkisiyle ailelere ve oradan da topluma yayılması hayalini taşımaktadır. Yaren Kooperatif'in amacı çocuklarımıza halkbilim birikimlerini aktararak, geleneği geleceğe doğru mesajlarla iletmek, tecrübe ve sosyal ağımızla toplumda eğitim ve kalkınma adına farklılık yaratmaktır. Bu nedenle halkbiliminden yola çıkarak çocuklarımıza birlik ve beraberliği geleneksel yollarla, halk müziği ve halk oyunları ile somutlaştırarak aktarmayı seçmiştir. Kendi değerlerimizden de yola çıkarak kendine ve çevresine saygılı, dürüst, sorumluluk sahibi, şefkatli iletişim dilini kullanan ve kendine ve çevresine sevgi ile yaklaşabilen çocuklar yetiştirmeyi hedeflemektedir

www.yaren.coop

 


26.09.2020