Çocuklar için 'Çizgilerle Türkan Saylan'

cocuklar-icin-cizgilerle-turkan-saylan İzmir'de çocuklar için "Çizgilerle Türkan Saylan" sergisi açıldı. Sergide Türkan Saylan’ın bir cumhuriyet kadını olarak kız çocuklarının okumasına yönelik verdiği mücadele ile ilgili drama çalışmaları da yapılacak.

Çocuklar için 'Çizgilerle Türkan Saylan'

İzmir'de çocuklar için "Çizgilerle Türkan Saylan" sergisi açıldı. Sergide Türkan Saylan’ın bir cumhuriyet kadını olarak kız çocuklarının okumasına yönelik verdiği mücadele ile ilgili drama çalışmaları da yapılacak.

İZMİR – Konak Belediyesi Karikatür Müzesi’nde çocuklar için “Çizgilerle Türkan Saylan” sergisi açıldı. Melike Belkıs Aydın’ın yazdığı, çizim ve tasarımı İpek Okyar tarafından yapılan Türkan Saylan kitabını sergiye uyarlayan isim Aslı Solmaz oldu. Solmaz tarafından üç boyutlu olarak oluşturulan sergi, 12 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Açılışa Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ÇYDD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, Karşıyaka ve Foça ÇYDD Eğitim Evleri’nin çocukları ve eğitmenleri katıldı. Sergi açılışında çocuklara Türkan Saylan’ın çocukluğu, gençliği, cüzzamla olan mücadelesi, kendi hastalığı ve uğradığı haksızlıklar anlatıldı.

Sergi boyunca çocuklara ücretsiz kitap dağıtımının yanı sıra Türkan Saylan’ın bir cumhuriyet kadını olarak kız çocuklarının okumasına yönelik verdiği mücadele ile ilgili drama çalışmaları da yapılacak.

 


05.04.2018