Çanakkale Zaferi'nin 108. Yılı Kutlu Olsun!

canakkale-zaferinin-108-yili-kutlu-olsun Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözü olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı kutlu olsun.

108 yıl önce, Büyük Önderimiz Atatürk’ün komutanlığı ve Türk askerimizin azmiyle dönemin en büyük ve güçlü ordularına sahip olan emperyalist devletlere karşı büyük bir zafer kazanılmış, bu zafer ile tarihin akışı değişmiştir. Mustafa Kemal'in askerlerine: “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum!” emri bütün bir savaşın özeti niteliğindedir. İngiliz Kraliyet Donanması’na ait dünyanın en büyük gemileri Çanakkale Boğazı açıklarında batırılmış ve Çanakkale Deniz Savaşları kazanılmıştır.

Ulusumuzun bağımsızlık tutkusunu ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösteren Çanakkale Zaferi; çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin ön sözü niteliğindedir. Kurtuluş Savaşımız için büyük öz güven ve inanç kaynağı olan bu zafer, Türk ulusunun kanı ve canıyla yurt savunmasının gereğini yerine getireceğini önce Çanakkale’de sonra da bütün Kurtuluş Savaşımızda göstermiştir.

Savaşların ulusların değil, yetersiz ve acımasız politikacıların işi olduğunu çok iyi bilen Atatürk, savaşta hayatını kaybeden Anzak askerlerine ve annelerine hitaben söylediği “Onlar, bu topraklarda canlarını verdikten sonra bizim de evlatlarımız olmuşlardır.” sözleriyle uluslar için savaşların değil, barışın kalıcı olduğunu dünyaya bir kez daha göstermiştir.

ÇYDD olarak ülkemizin geleceği olan gençlerimizin öncelikle tarihimizi yerinde ve doğru şekilde öğrenmelerine, yurtseverlik ve sorumlu yurttaşlık duygusu geliştirmelerine katkı sağlamak için her yıl Geleneksel Şehitler Abidesi Çanakkale Buluşması’nı gerçekleştiriyoruz. Ancak bu sene yaşanan deprem felaketinin ardından buluşmamızı gerçekleştirmeme karar aldık. Gelecek yıl hep birlikte, dayanışma ve paylaşmamanın gücüyle yine gençlerimizle Çanakkale’de olacağız!

Çanakkale Zaferi'ni bizlere kazandıran, aklın ve barışın yolunda huzur içinde yaşamamızı sağlayan Anafartalar Kahramanı Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve işgal kuvvetlerine hayatları pahasına direnen şehitlerimiz ile gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

 

 


17.03.2023