Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi 8.yaşını kutluyor

cagdas-yasam-dila-kurt-egitimevi-8yasini-kutluyor Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi salonunda gerçekleşecek etkinlik, 2 Şubat günü saat.14.00'te başlayacak.

 

2011 yılında hizmet vermeye başlayan Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi, Dila Kurt’un ailesi tarafından kullanım için bağışlanan Üsküdar Kısıklı’daki binasında gönüllülerin desteğiyle sekiz yıldır etkinliklerine devam ediyor.

Çağdaş Yaşam  çalışmalarını; fırsat eşitliğinden yararlanamayan çocuk, genç ve yetişkinlerin çağdaşlaşma yolunda güzel sanatlar, kültür ve spor faaliyetleriyle desteklenmesi, insan haklarından çevre bilincine aile içi iletişimden kentin kültürel yaşamına katılmaya ilişkin konularda farkındalık yaratılması ve bireysel gelişimine katkı sağlanması amacıyla yürütmektedir. Dila Kurt Eğitimevi'nde 8 yılda 120 gönüllü eğitimcinin desteğiyle kış ve yaz etkinlikleriyle 6-17 yaş aralığında yaklaşık 800 çocuk, 450 yetişkine ulaşılmıştır.

Öğrencilerin faydalandığı felsefe, tiyatro, yaratıcı drama, çocuk yogası, satranç, gitar, bağlama, bale, modern dans, ritim, halk oyunları, resim gibi sanatsal ve kültürel etkinlikler de sekiz yıldır tüm hızıyla sürdürülüyor. Ayrıca üniversitelerin katkılarıyla yetişkinlere yönelik eğitici proje ve seminerler her yıl yineleniyor. Eğitimevinde çocukların ve büyüklerin yararlanabileceği 3000 kitaplık bir kütüphane de bulunuyor.

Tüm bu hizmetlerden ve  mekandan çevre halkı ücretsiz yararlanabiliyor.

Her yıl kuruluş ve yılsonu etkinliklerini gerçekleştiren Eğitimevi, bu yıl yine kuruluşunun ve Dila Kurt’un da doğum günü olan 31 Ocak nedeniyle 2 Şubat günü bir etkinlik düzenledi.

Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi’nin salonunda 2 şubat günü gerçekleşecek etkinlik; saat.14.00 de başlayacak. Programda ÇYDD genel Başkanı Prof.Dr. Aysel Çelikel’in açılış konuşmasından sonra ritim, bale, tiyatro, piyano dinleti, modern dans ve gitar grubu gösterileri izlenecek.

Kuruluş etkinliğine tüm Çağdaş Yaşam dostları davetlidir.

Sizi de aramızda görmek bize onur ve güç verecek.

Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi

Büyük Çamlıca Cad. No.6 Kısıklı – Üsküdar / İstanbul

Tel.0216 316 07 60 


01.02.2019