Çağdaş Yaşam Çağatay Eğitimevi Ankara'da açıldı.

cagdas-yasam-cagatay-egitimevi-ankarada-acildi ÇYDD bursvereni Nurtekin Oyman ve kız kardeşi İltekin Aksakoglu tarafından Ankara şubesine bağışlanan daire eğitimevi olarak kullanılmak üzere 8 Şubat cuma günü açıldı.


ÇYDD bursvereni Nurtekin Oyman ve kız kardeşi İltekin Aksakoglu tarafından Ankara şubesine bağışlanan daire eğitimevi olarak kullanılmak üzere 8 Şubat cuma günü açıldı. Bağışçıları temsilen  Aydın Oyman, Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, Ankara Şubesi Yönetim Kurulu ve üyeleri, bursverenler, gönüllüler öğrenci velilerinin katıldığı açılış  ÇYDD Ankara Şubesi Başkanı Fürüzan Bilir'in konuşması ile başladı.


Daha sonra ABKV (Anadolu'da Bir Kızım Var) projesi kapsamındaki bursiyerler tarafından bir şiir dinletisi sunuldu. 


ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl da yaptığı konuşmada ilk eğitimevinin geçtiğimiz günlerde 8. kuruluş yıl dönümünü kutladığını, Çağdaş Yaşam Çağatay Eğitimevi'nin 25. eğitimevi olduğunu anlattı. Burada halkın yararına ücretsiz yapılan çalışmalar ve sunulan etkinliklerle resmi müfredatta yok olmakta olan sanatsal, kültürel alanlardaki taleplere yanıt verebilecek programlar uygulanacağını ifade etti.  Eğitimevinin açılmasına yer sağlayarak katkıda bulunan aile adına açılışa katılan Aydın Oyman'a teşekkür plaketi verdi. Oyman şube yönetimine başarılar diledi, bu tür sosyal sorumluluk projelerine eşiyle birlikte destek vermekten mutlu olduklarını, bağışladıkları evdeki anılarını anlattı.


Açılış eğitimevinde çalışacak gönüllü eğitimcilerin konuşmaları sonrası pasta kesilmesiyle son buldu.
.
 


11.02.2019