ÇAĞDAŞ GENÇLİK 15. KEZ ANITKABİR’DE BULUŞTU

cagdas-genclik-15-kez-anitkabirde-bulustu Çağdaş Gençlik Cumhuriyet’in 100. Yılında Ata’sına bir kez daha “Biz Buradayız!” dedi.

ÇYDD Çağdaş Gençlik Geleneksel Anıtkabir Buluşmalarının 15’incisi Çağdaş Gençlik Merkez Birimi, Ankara şubelerimiz ve Gençlik Birimleri eşgüdümü ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şubeleri ve Genel Merkez’in desteğiyle 4 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti. Çağdaş Gençlik Cumhuriyet’in 100. Yılında Ata’sına bir kez daha “Biz Buradayız!” dedi.

Anıtkabir’de gerçekleştirilen programa, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye’nin dört bir yanında bulunan 85 ÇYDD Şubesinden gelen 2500 genç katıldı. Sabah saatlerinde Tandoğan Meydanı’nda buluşan gençler, saat 13.30’da Aslanlı Yol’dan Anıtkabir’e yürüyüşe başladı. Ardından “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği” yazılı çelenk resmi törenle Mozole’ye bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.

 

Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Kardelen Özdemir, Çağdaş Gençlik’in Cumhuriyet’i korumak ve Atatürk’e bağlılık konusundaki kararlılığını belirterek Anıtkabir defterini imzaladı.

 

Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Kardelen Özdemir, “Gençliğin Mesajı” olarak yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:

Ebedi Cumhuriyetimizin Aziz kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bedenen dünyadan ayrılıp ruhen milletimizin köklerine ulaşmanızın 85. yıl dönümünde, en büyük eserin Cumhuriyetin ikinci yüzyılının henüz ilk günlerinde huzurundayız.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde, Türkan Saylan ve yol arkadaşlarının kanatları altında yetişen Çağdaş Gençlik olarak bugün burada, Anıtkabir’deyiz. Derneğimiz ulusal değerleri benimseyen ve bu değerleri gücünün son aşamasına kadar gençliğine aktarmaya çalışan yöneticilerimiz ve üyelerimiz sayesinde her türlü kumpasa ve tuzağa karşı dimdik ayakta durup bugünlere gelmiştir. Derneğimiz, biz gençlere cumhuriyetin kazanımlarının ve Atatürk ilkelerinin nasıl özenle ve sabırla savunulması gerektiğini gösterdi. Bizler de senden, gençliğimizden ve derneğimizden aldığımız güç ve ışıkla Cumhuriyetimiz için, tarihimiz ve geleceğimiz için bu önemli ziyareti gerçekleştiriyoruz. Daha nice buluşmaların ise sözünü veriyoruz.

Ey ulu önderimiz, şimdiye dek bizlere bıraktığın mirası korumak adına var gücümüzle çalıştık. Bilimde, teknikte, sanatta ve sporda eğitildik ve kendimizi geliştirdik. Adalet ve eşitlik adına haksızlıklara göz yummadık, daima sesimiz gür, tepkimiz net oldu. Türlü zorluk ve mücadelelere şu genç yaşımızda göğüs gerdik, ülkemize karşı sevgimizi ve umudumuzu ise hiç yitirmedik. Cumhuriyeti emanet ettiğin gençlik olarak bugünü, bu yüzyılı bir milat belirleyip senin ışığında Türk ulusunu çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkaracağız. Bu meşaleyi gelecek nesiller bizden devralana kadar  bize açtığın  demokrasi yolunda taşımaya devam edeceğiz.

 

Ey Türk Milletinin babası, senin ve Türk uygarlığının evladı olan biz Çağdaş Gençlik üzerimize düşen görevi şartlar ne olursa olsun sürdürdük. Gelecekte de ulusumuz, özgürlüğümüz ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için kurtuluştan çağdaşlaşmaya giden şanlı mücadeleyi damarlarımızdaki asil kana güvenerek tüm gücümüzle sürdüreceğimize ant içiyoruz.

 

Derin özlem ve saygılarımızla.


06.11.2023