Çağdaş Gençlik 12. kez Abide’de buluştu.

cagdas-genclik-12-kez-abidede-bulustu Türkiye’nin her ilinden gelen iki bine yakın genç, sabah saatlerinde Kilitbahir Namazgâh Tabyası önünde buluştu. Program, Namazgâh Tabyasının gezilmesi ile başladı.

Çağdaş Gençlik 12. kez Abide’de buluştu.

Türkiye’nin her ilinden gelen iki bine yakın genç, sabah saatlerinde Kilitbahir Namazgâh Tabyası önünde buluştu. Program, Namazgâh Tabyasının gezilmesi ile başladı. Her ilden gelen gençler ayrı gruplar oluşturdu, her grubunun başında Çanakkale Savaşlarını iyi bilen rehberler eşliğinde gençler, hem savaşın geçtiği yerleri gözleriyle gördü hem de dönemin bilgilerini rehberlerden dinledi.

Sırayla, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyası, Havuzlar ve Şahindere Şehitliği ve Alçıtepe Köyü gezildi.

Ardından Çanakkale Abidesi ve tören alanı bölgesinde toplanan gençler, düzenledikleri törende saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı söyledi, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve Gençliğin Cevabı’nı okudu.

Tören sonrası, oluşturulan kortej eşliğinde Abide önünde toplanıldı ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Gençler, üzerinde Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu uçurtmalar uçurdu.

Öğle yemeği molası sonrası, Conkbayırı’na hareket edildi. Yol güzergâhında 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı siperleri ve Atatürk Anıtı ziyaret edildi.

Anıt’ta basın açıklamasını  Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Kolaylaştırıcısı Fırat Örüç okudu. Program, ÇYDD Çanakkale Şubesi Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş ve  ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl’ın konuşmasından sonra Çağdaş Gençlik Dila Kurt Eğitimevi Yedi Bölge korosunun müzik dinletisi ile sona erdi.

Çağdaş Gençliğin basın açıklaması:

Saygıdeğer Büyüklerim, Sevgili Arkadaşlarım,

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çağdaş Gençliği, Çanakkale’de!

Bugün “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gençliği” olarak, gelenek haline getirdiğimiz Çanakkale Şehitler Abidesi Ziyaretini 12. kez gerçekleştirdik. 103 yıl önce, atalarımızın kanıyla, canıyla kazandığı kutsal topraklardayız. Yıllar içinde, on binlerce Çağdaş Gencimiz bu topraklarla buluştu.

Burada verilen mücadelenin önemini anlamak ve gelecek kuşaklara anlatmak için başta Mustafa Kemal’i, Seyit Onbaşı’yı, 57. Piyade Alayı’nı ve zaferin kazanılmasında etkisi olan diğer bütün değerlerimizi bilmeliyiz. 

Ziyaret ettiğimiz bu toprakların yalnız topraktan, anıttan ibaret olmadığını,  bizlere bağımsız bir vatan, özgürlükçü bir ruh bırakan aziz şehitlerimize ve kahramanlarımıza, tüm yaşamını milletine adayan  büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e,  57. Piyade alayında hayatını kaybeden her bir nefere borcumuz olduğunu unutmamalıyız.

Bu yüzden zor, imkânsız, vaktim yok, yapamam gibi bahaneler arkasına sığınmadan her zaman “Ben de varım!” demeyi bilmeliyiz. 

Mücadeleci olmalıyız, pes etmemeliyiz. 

Geldiğimiz kuşak içerisinde Çanakkale Zaferini Mustafa Kemalsiz düşünenler olacaktır. Böyle bir hataya düşenlere,  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak her zaman doğruyu anlatmalıyız.

Bizler burada yatan Mehmetçiklerimizin huzurunda Çanakkale Zaferi ve Atatürk’ü birlikte anlatma sözü veriyoruz!

Çağdaş Türkiye’nin gelecek güvencesi olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Çağdaş Gençlik’i olarak, yıllar önce, ezeli ve ebedi Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde bu topraklarda nasıl emperyalizme geçit verilmediyse, şimdi de aynı direnç ve kuvvetle emperyalizm karşısında dimdik duracağız.

Bizler Mustafa Kemal gibi hiç dinlenmemek üzere yola çıktık. Karşımıza çıkan zorluklar bizi asla yıldırmayacaktır!

Geleceğin sözünü söylemek için,

BİZ BURADAYIZ!

Haber-Fotoğraf: Nasuh Bektaş

 


02.04.2018