Büyük Taarruzun 97. Yılı Kutlu Olsun

buyuk-taarruzun-97-yili-kutlu-olsun Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmak ve onları Anadolu'dan atmak için düşünüp planladığı bir harekettir.

Büyük Taarruzun 97. Yılı Kutlu Olsun

Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmak ve onları Anadolu'dan atmak için düşünüp planladığı bir harekettir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa, taarruz kararını Haziran ayında aldı ve hazırlıkları gizli olarak yürüttü.

Büyük Taarruz, Ağustos'un 25'ini 26'sına bağlayan gece Afyon'da başladı, Aslıhan çevresinde kuşatılan düşman birlikleri, Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat yönettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'yle kesin bir yenilgiye uğradı.

Büyük Taarruz; vatanını, toprağını ve ülkesinin geleceğini savunmak için bütün varlığıyla mücadele etmeye kararlı halkın zafere doğru attığı ilk adımdır. 30 Ağustos’a, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuna giden yolun başlangıcıdır.

Bu tarihi günde, Başkomutan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, 
Ata’mızın cümleleriyle bir kez daha söz veriyoruz: “Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır”.


26.08.2019