Bursa Belediye Başkan Adayı

bursa-belediye-baskan-adayi Toplumu Bölen, Aydınlarımızı Aşağılayan Alinur Aktaş Belediye Başkanı Adayı Olamaz.

Toplumu Bölen, Aydınlarımızı Aşağılayan

Alinur Aktaş Belediye Başkanı Adayı Olamaz.

 

Atatürk Devrimlerinin ve Laikliğin aydınlık ve demokrat Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz savunucuları olan ve hayatlarını bu uğurda kaybetmiş olan yüz akımız değerlerimize; 

“Devlete ve bayrağa savaş açan Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet…” diyerek hakaret eden, dini siyaset aracı yaparak çıkar sağlamaya çalışan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı şiddetle kınıyoruz.

Alinur Aktaş’ın bu yerel seçimde de aynı görev için aday gösterilmesinin tehlikeli bir oyun olduğunu açıklıyoruz. Atatürk Devrimlerini savunan aydınlarımızı ulusal değerlere karşıymış gibi göstererek aşağılayan, toplumun bir kısmını ötekileştiren anlayışın ülkemizi bölmek isteyenlere iyi bir malzeme olduğunu, kendisini aday gösterenlere esefle duyuruyoruz.

Bursa gibi seçkin insanların yaşadığı tarihi bir şehre bölücü, ayırımcı, toplumu rencide eden bir kişi başkan adayı olamaz. Alinur Aktaş’ın adaylığının iptalini talep ediyoruz.

Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil eden sözleri nedeniyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu bildiriyor, savcılarımızın gereken işlemi yapmalarını talep ediyoruz.


01.03.2019