HABERLER
BİZİ AFFEDER MİSİNİZ?

bizi-affeder-misiniz Nupelda 4, Ayaz 8 yaşındaydı Tunceli'de mayına bastılar. Nupelda ve Ayaz'ı koruyamadık.Ailesiyle birlikte hepimiz kahrolduk. Biliyoruz ki hiçbir şey evlatlarımızı geri getirmeyecek, ailesini teselli etmeye yetmeyecek.

Çoçuklarımız için kahrolduk...

Nupelda 4, Ayaz 8 yaşındaydı Tunceli'de mayına bastılar. Nupelda ve Ayaz'ı koruyamadık.
Ailesiyle birlikte hepimiz kahrolduk.  
Biliyoruz ki hiçbir şey evlatlarımızı geri getirmeyecek, ailesini teselli etmeye yetmeyecek. 
Ayaz ve Nupelda’yı aramızdan alan kara mayınları dünyanın en acımasız,kalleş ve tehlikeli silahlarından birisi. Mayınlar  tüm silahlar gibi insanlık dışı bir silah olarak sivil ölümlere asker-sivil demeden ağır yaralanmalara yol açıyor.Her yıl binlerce kişinin mayın patlamalarında hayatını kaybettiği veya yaralandığı biliniyor. Dünyada mayınlar nedeniyle ölenlerin dörtte üçü siviller ve özellikle de çocuklar. 
1997'de Nobel Barış Ödülü sahiplerinden olan "Kara Mayınlarının Yasaklanması için Uluslararası Kampanya" adlı girişimin verilerine göre,  her yıl 8 binden fazla  kişi mayın patlamalarında yaşamını veya bir uzvunu yitiriyor.  
"Ottawa Sözleşmesi" veya kısaca "Mayın Yasağı Sözleşmesi" olarak da bilinen "Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme" 1997'de imzaya açıldı.  
Sözleşme, ülkelere mayınların üretimi, kullanımı, depolanması, devredilmesini yasaklamanın yanı sıra mevcut mayınlarını imha etmeleri ve mayınlı arazileri temizlemeleri ile mayın patlamasında hayatta kalan kişilere yardım etme yükümlülüğü de getiriyor.  
 
Türkiye'nin de 2003'te taraf olduğu sözleşmeye 162 ülke katıldı.  
 
Mayınlar, ayrım yapmaksızın canları yok ediyor, ağır yaralanmalara neden oluyor. Kara mayınları terör örgütleri tarafından acımasız bir silah olarak kullanılıyor.
Ne acı ki Ülkemizde de bu terör saldırılarında asker-sivil-çocuk çok sayıda canımızı yitirdik, şehitler verdik, ağır yaralanan evlatlarımız, gazilerimiz oldu.  
2018 yılında 11 aylık Mustafa bebek de Hakkari'de annesi Nurcan Karakaya ile yine bir mayınlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Onların ve diğer yitirdiğimiz canların acısı küllenmemişken Nupelda ve Ayaz’ı da yitirdik. 
Evlatlarımızı yok eden , etmeye devam eden hain terör eylemini şiddetle lanetliyoruz.
Nupelda ve Ayaz üzgünüz, hem de pek çok üzgünüz. İnsanlık adına sizden ve anne babanızdan  binlerce kez özür diliyoruz.
Bize bu acıyı yaşatan PKK terör örgütünü ve tüm terör örgütlerini lanetliyoruz.


17.07.2019