Bırakınız adalet yerini bulsun

birakiniz-adalet-yerini-bulsun Bırakınız adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!” sözü hukuk literatüründe çok sık kullanılır. Keşke adaletin yerini bulması için bu kadar acı yaşanmasaydı.

“Bırakınız adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!” sözü hukuk literatüründe çok sık kullanılır. Keşke adaletin yerini bulması için bu kadar acı yaşanmasaydı.

Yargının siyasallaşmasının da etkisiyle başlayan Ergenekon hukuksuzluğunun 12. dalgasında Derneğimiz de hedef alındı.
13 Nisan 2009 sabahı hasta yatağında bile proje üretmeye çalışan Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan’ın evi basılan yerler arasındaydı. 42 ÇYDD’li gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısı gelmeden Derneğin tüm evrakları, bilgisayarları hoyratça çuvallara dolduruldu.
Baştan bir kurgu olduğu çok açık olan ve tüm saygın hukukçular tarafından çok ağır eleştirilen Ergenekon yargılamasında bugün mahkeme hükmünü kurdu ve tüm sanıklar örgüt üyeliğinden beraat etti.  Çünkü ortada iddia edildiği gibi bir örgüt yoktu.
ÇYDD yeni Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nur Gerçel ve Prof. Dr. Filiz Meriçli de o süreçte gözaltına alınan ve davası devam eden isimler arasındaydı. 

Bir daha böyle olayların yaşanmaması için hukukun işleyişine ve yargı bağımsızlığına daha çok saygı duyulmasını diliyor ve bu süreçte yitirdiğimiz aydınlarımızı özlemle anıyoruz.
 


02.07.2019