Baskıcı Zihniyeti Kınıyoruz

baskici-zihniyeti-kiniyoruz Düşümce ve Basın Özgürlüğünü Engellemeye Çalışan Baskıcı Zihniyeti Kınıyoruz!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından deprem yayınları nedeniyle TELE1, Halk TV, Fox TV ve Habertürk kanallarına para ve yayın durdurma cezası verildi.
 
Halk TV’ye ve TELE1 TV’ye yüzde 5 para ve 5 kez de program durdurma cezası verildi. Fox TV ve Halk TV’ye yine yüzde 3’er para cezası verildi.

Aynı zamanda katılımcı sözlük sitesi Ekşi Sözlük'te Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellendi.
 
Sansürü bir baskı aygıtı olarak kullanan RTÜK ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun bu kararı, özellikle yaşadığı felaket sonucunda ciddi travmalar yaşayan yurttaşlarımızın haber alma hakkına, ifade ve basın özgürlüğüne bir saldırıdır.
 
RTÜK'ün, oy çokluğu ile aldığı tüm para ve yayın durdurma cezaları deprem sonrası yorum ve haberlere dayandırılmıştır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ise Ekşi Sözlük erişim engeli kararında yine yorum ve haberleri öne sürerek "kamu düzenin korunması" şeklinde gerekçelendirmiştir.  Düşünce ve basın özgürlüğünü engellemeye çalışan bu baskıcı zihniyeti kınıyoruz!
 
Her zamankinden daha fazla birlik olmamamız gereken bu zorlu günlerde; çok sesliliğin, farklı fikirlerin ve düşünce özgürlüğünün devamlı olarak sürdürülen sansür politikalarıyla yok edilmesine izin vermeyeceğiz.
 
Deprem felaketinin ardından yaşanan bu olaylar, ülkemizin ve değerlerimizin nasıl ağır bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu bizlere göstermektedir.  
 
Varlığımız boyunca koruyacağımız ve yaşatacağımız Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında; çağdaş geleceğimizi hedef alan bu eylemler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz ve konunun takipçisi olacağız.
 
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.


24.02.2023