BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU!

basina-ve-kamuoyuna-duyuru Eğitim kurumlarının ve öğrenci yurtlarının en öncelikli görevi öğrencilerin can güvenliğini sağlamak olmalıdır!

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda içinde 16 öğrencinin bulunduğu asansörün düşmesi sonucunda Zeren Ertaş isimli öğrencimizin hayatını kaybettiğini ve 16 öğrencimizin de yaralandığını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. 

Bu tür acıların tekrar yaşanmaması adına ilgili kurumların öğrencilerin can güvenliğini sağlama sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Eğitim kurumlarının ve öğrenci yurtlarının en öncelikli görevi öğrencilerin can güvenliğini sağlamak olmalıdır. Bu nedenle, yetkililerce kapsamlı bir soruşturma yürütülmeli ve sorumlular hakkında yasal süreç başlatılmalıdır. 

Çağdaş toplum ve çağdaş gelecek hedefinin ancak laik, bilimsel ve kamucu eğitim politikaları ile gerçekleşeceğini savunan ve bu amaç için 34 yıldır çalışan bir kurum olarak, ülkemizde özellikle yükseköğretim öğrencilerinin barınma, beslenme, asgari geçim olanaklarına kavuşma gibi sorunlarının olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Geleceğimizin en büyük güvencesi olan gençlerimizin bu tür gereksinimleri ve eğitimde fırsat eşitliği Anayasamızda devletin değiştirilemez nitelikleri arasında yer alan sosyal devlet ilkesine uygun politika ve çözümlerle sağlanmalıdır. 

Son zamanlarda basına sıkça yansıyan öğrencilerimizin yaşadığı derin yoksulluk ve çaresizliğin Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir durum olmadığını hep birlikte görüyor ve yaşıyoruz. Acı olayda hayatını kaybeden Zeren Ertaş’a rahmet; ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. 


26.10.2023