Basın Özgürlüğü Engellenemez!

basin-ozgurlugu-engellenemez Basın Özgürlüğü Engellenemez!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in Diyanet ve imam hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle TELE1 TV kanalına 3 gün yayın durdurma cezası verildi. Sansürü bir baskı aygıtı olarak kullanan RTÜK’ün bu kararı bireyin haber alma hakkına, ifade ve basın özgürlüğüne bir saldırıdır.
 
RTÜK, oy çokluğu ile aldığı 3 günlük ekran karartma kararının gerekçesi olarak TELE1’e konuk olarak katılan TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil’in “Diyanet bu haliyle siyasal İslamcı gereçtir.” sözlerini göstermiş ve kanalın “dil, din, ırk ayrımı gözeterek yayın yaptığını” öne sürmüştür. Düşünce ve basın özgürlüğünü engellemeye çalışan bu baskıcı zihniyeti kınıyoruz!
 
Çok sesliliğin, farklı fikirlerin ve düşünce özgürlüğünün devamlı olarak RTÜK tarafından sürdürülen sansür politikalarıyla yok edilmesine, laik ve demokratik Cumhuriyet değerlerimizin katledilmesine izin vermeyeceğiz.
 
Yaşanan tüm bu acı olaylar, Cumhuriyet değerlerimizin ve çağdaş Türkiye’nin nasıl ağır bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu bizlere göstermektedir.  
 
Varlığımız boyunca koruyacağımız ve yaşatacağımız Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında; çağdaş geleceğimizi hedef alan bu eylemler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. TELE 1 TV ailesinin yanındayız, dayanışmadan ödün vermeyeceğiz.  
 
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği


20.10.2022