Ayvalık'ta ÇYDD’den velilere müfredat eğitimi

ayvalikta-cyddden-velilere-mufredat-egitimi BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şubesince öğrenci velilerine müfredat eğitimi verildi.

Ayvalık'ta ÇYDD’den velilere müfredat eğitimi

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şubesince öğrenci velilerine müfredat eğitimi verildi.

ÇYDD Ayvalık Şubesi Eğitim ve Burs Komisyonu işbirliğinde düzenlenen velilere yönelik müfredat bilgilendirmesi, ÇYDD Fahamet-Ali Kemal Sabuncugil Eğitim Evi’nde gerçekleştirildi. Şubenin burs verdiği ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin velilerine yönelik çalışma kapsamında, yeni müfredat anlatıldı.

Nilgün Fıçıcı, Hülya İnce, Hülya Çetinel, Hatice Ülkü ve Nihal Kale’den oluşan ÇYDD Eğitim Komisyonu ile Gülten Salman, Fatma Aybar ve Aygül Çallı’dan oluşan Burs Komisyonunca 6 saat süren eğitimde, yaklaşık 50 veliye müfredat içeriğinin yanı sıra ÇYDD öncülüğünde 2 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla hazırlanan ‘Laik ve Bilimsel Eğitim’ el kitabından başlıklar ve örnekler sundu.

ÇYDD Ayvalık Şube Başkanı Nuray Özer, “Derneğimiz, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını benimsemiştir. Bu amaçla eğitime yönelik çalışmalarımıza çok önem veriyoruz. Kendimizi burs verdiğimiz çocuklarımızın ailesi olarak kabul ediyoruz ve eğitim konusunda veliler ile birlikte hareket ediyoruz” dedi.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)


09.01.2018