Atatürk’ü Anlama Etkinliği salonlara sığmadı.

ataturku-anlama-etkinligi-salonlara-sigmadi ÇYDD Avcılar Şubesi Gençlik Birimi Kolaylaştırıcısı Ekin Onan’ın sunduğu etkinlik, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in açış konuşmasıyla başladı.

Atatürk’ü Anlama Etkinliği salonlara sığmadı.

ÇYDD Avcılar Şubesi Gençlik Birimi Kolaylaştırıcısı Ekin Onan’ın sunduğu etkinlik, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in açış konuşmasıyla başladı.

Çelikel konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti üç temel değer üzerinde kuruldu ve yüceldi: ulus devlet, laiklik ve demokrasi. Cumhuriyeti yıkmak için mücadele edenler ırkçı devlet, dinsiz devlet diyerek yıpratmaya çalıştılar ama başaramadılar; şimdi yavaş yavaş Atatürk’ün yanında yer almaya başladılar.

 

Son 15 yıl, Cumhuriyet’in değerlerinin, kurumlarının değersizleştirildiği bir dönem oldu. Ulusal bayramlar, önemli ulusal günler önemsizleştirilmeye çalışıldı. Atatürk anıtına çiçek koymanın bile yasaklandığı bir dönemden geçiyoruz. Bütün aydınlık güçler, hep birlikte Cumhuriyet’in değerlerine ve kurumlarına sahip çıkıyoruz. Toplum ve ülke yararına, insan onuruna yakıştığı için mücadeleye devam etmekte kararlıyız. Bugün her bireyin Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet’e sahip çıkmak için ant içme günüdür. Ya ant içeceğiz ya kul olarak yaşayacağız.” dedi.

Tiyatro sanatçısı Orhan Kurtuldu’nun ‘Şiirsel Söyleşi’si, salonu duygulandırdı, coşkulandırdı.

Prof. Dr. Necla Arat’ın yönettiği panelde Prof. Dr. Süheyl Batum, Doç. Dr. Barış Doster, Prof. Dr. Ümit Kocasakal Atatürk’ün çeşitli yönlerini anlattı.

Batum, Cumhuriyet’e ‘evet’ diyenlerin bir araya gelmesi gerektiğini; Doster, Sümerbank, Nazilli, Turhal’ın iktisadi işletme olmanın ötesinde bir anlam taşıdığını, bunların halkın yoksullukla mücadele silahı olduğunu; Kocasakal, Atatürk’ün birinci özelliğinin antiemperyalist olmak, tam bağımsızlıkçılık olduğunu anlattı.

Katılımcılar, etkinliğe son dakikasına kadar yoğun ilgi gösterdi.

 


13.11.2017