HABERLER
Asla Kabul Etmiyoruz!

asla-kabul-etmiyoruz Şimdi soruyoruz: Barış Pehlivan’ın FETÖ ile mücadelesi için ödül alması gerekirken, nasıl olur da hapis cezası verilebilir?

2001 yılının Temmuz ayında, ÇYDD’nin 10 bursiyeri ile “Kent-Kır Gençliği Elele Projesi” için Van’ın Özalp ilçesindeydik. Van Valiliği ve Özalp Kaymakamlığı işbirliğinde çocuklar, gençler, kadınlar ile resim, müzik, el sanatları etkinlikleri yapmamızın yanı sıra; çöp topluyor, köyleri ziyaret ediyorduk. Öğrencilerimizden biri Barış Pehlivan’dı. İncecik vücudu, kocaman yüreğiyle; ürettiği yaratıcı fikirlerin gerçekleşmesi için sürecin ısrarla takipçisi olan, çalışkan, iyi huylu ismi gibi barışçı bir gençti. Ülkesinin tüm çocuklarının yüzü gülsün, mutlu olsun isteyen Barış Pehlivan ve diğer bursiyer arkadaşları, Özalp ilçesinden çocuk ve gençlerin birlikte yaptıkları bir gösteri ile ayrıldı.

Henüz 18 yaşındaydı, ama ülkesinin aydınlık günleri için görev ve sorumluluk alması gerektiğinin bilincindeydi. Yıllar geçtikçe yanılmadığımızı, başarılı çalışmalarına şahit olarak bir kez daha gördük. 

Şimdi soruyoruz: Barış Pehlivan’ın FETÖ ile mücadelesi için ödül alması  gerekirken, nasıl olur da hapis cezası verilebilir? 


Asla kabul etmiyoruz!

ÇYDD Genel Başkanı / Prof. Dr. Ayşe Yüksel


05.07.2019