HABERLER
Artık Yeter!

artik-yeter Kadınları savunmasız bırakanlara karşı “İstanbul Sözleşmesi yaşatır!” diyoruz ve asla vazgeçmiyoruz!

ELİF GÜNEŞ, ayrılık kararı aldığı ESKİ SEVGİLİSİ Koray G. tarafından silahla vurularak öldürüldü.

AYFER ORAK, evine giderken KENDİSİNİ TAKİP EDEN Abdullah Körük tarafından sırtından bıçaklanarak saldırıya uğradı.

Bu toplumda kadınlar ESKİ KOCALARI, ESKİ SEVGİLİLERİ, AKRABALARI ya da TANIMADIKLARI erkekler tarafından şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. 

Toplumda yine kadınlar yaşanan katliamların önüne geçebilecek caydırıcı cezalar uygulanmadığı, seslerini ve korkularını yetkililere ulaştıramadıkları için “gözüm karardı” gibi uydurma bir bahane ile saldırıya uğruyor, evlilik teklifini kabul etmedikleri için katlediliyorlar.

Artık yeter!

Faillerin işledikleri suçları normalleştirmek adına aşk, aldatma-aldatılma, namus gibi gerekçeleri öne sürerek cinnet bahanesinin altına sığınmalarını kabul etmiyoruz!

Her yeni güne yeni bir kadına şiddet ya da kadın cinayeti haberiyle uyandığımız bu zamanlarda başta yaşam hakkı olmak üzere düşünce, din ve vicdan özgürlüğünü ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yok sayarak kapkaranlık bir dünya yaratmak isteyen karanlık fikirlere karşı susmuyoruz, susmayacağız ! 

Kişi hak ve özgürlüklerini engelleyen her türlü davranışla maruz bırakılan kadınları yaşamları boyunca toplumsal hayattan soyutlayanları,  tüm bunların yanı sıra kadınların giyim tarzına yönelik “Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık, sokaklar kasap dükkânı gibi oldu” sözleriyle gerici fikirlerini göstererek suç işleyenleri en ağır şekilde kınıyoruz. İlgili kurumları idari soruşturma başlatarak  gereğini yapmaya ve Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz.


27.07.2022