6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybedenler Anıldı

6-subat-depreminde-hayatini-kaybedenler-anildi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma sebep olan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla ÇYDD Genel Merkezinde bir tören düzenledi.

ÇYDD 6 Şubat Depremlerinde Hayatını Kaybedenler İçin Anma Töreni Düzenledi
 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük bir yıkıma sebep olan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anmak ve alınması gereken tedbirler üzerine farkındalık yaratmak amacıyla ÇYDD Genel Merkezinde bir tören düzenledi. Anma töreni sonrası konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ‘’Acımız çok büyük. ÇYDD olarak; Genel Merkezimizde çalışanlarımız, gönüllülerimiz ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte derneğimizin mensuplarını ve tüm kayıplarımızı üzüntüyle ama hiç unutmayacağımıza dair verdiğimiz sözle saygıyla anıyoruz’’ dedi.


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, benzeri acıların tekrar yaşanmaması için gereken tedbirleri alınması konusunda yetkilileri göreve çağırmak ve deprem bilinci üzerine farkındalık yaratmak amacıyla bir anma töreni düzenlendi. ÇYDD Genel Merkezi’nde düzenlenen törene, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Yönetim Kurulu üyeleri, gönüllüler ve Genel Merkez çalışanları katıldı. Tören, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşuyla başladı. Ardından enkaz altında kalarak yaşamını yitiren ÇYDD bursiyeri öğrencilerinin ve ÇYDD üyelerinin isimleri okundu.


ÇYDD sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen açıklamada, ‘’6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ilde etkili olarak 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan deprem felaketinin yıl dönümünde, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve çalışanlarımızın katılımıyla Genel Merkezimizde bir anma töreni düzenledik. Bu acı dolu günde bir kez daha vurgulamak isteriz ki; deprem değil, ihmal ve tedbirsizlikler öldürür. Yaşadığımız bu ve benzeri acı olaylar bize, daha güvenli ve hazırlıklı bir gelecek için sürekli olarak önlemler almamız gerektiğini hatırlatıyor. Hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyor, gelecekte benzer felaketlerin yaşanmaması için herkesi daha bilinçli ve hazırlıklı olmaya çağırıyoruz’’ ifadelerine yer verildi.
 

Tören sonrası konuşan ÇYDD Genel Başkanı Ayşe Yüksel, büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirterek ‘’Bugün 6 Şubat. Geçen yıl, yine 6 Şubat’ta sabah hepimiz büyük bir acıya uyandık. Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkisi altına alan büyük bir deprem yaşanmıştı. Çok sayıda can kaybı meydana geldi. Depremde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin de burs desteği verdiği, sömestr tatili nedeniyle bölgeye giden 11 öğrencisinin, gencecik evlatlarımızın enkaz altında kalarak yaşamları sonlandı. Yine iki değerli üyemiz enkaz altında kaldı. Onlarla birlikte binlerce kişi yaşama veda etti. Hiçbiri ölmek için uykuya dalmamıştı. Acımız çok büyük. ÇYDD olarak; Genel Merkezimizde çalışanlarımız, gönüllülerimiz ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte derneğimizin mensuplarını ve tüm kayıplarımızı üzüntüyle ama hiç unutmayacağımıza dair verdiğimiz sözle saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun’’ şeklinde konuştu.

Depremde hayatını kaybeden ÇYDD bursiyeri, mezunları ve üyelerinin isimleri şu şekilde:
 

Ahmet Buğra Taş

Anıl Yıldız

Cansu Batman

Dilek Ulu

Gizem Bilgin

Gökhan Akkıvanç

İrem Uslu

Melahat Yılmazlar

Nihat Can Eker

Sezer Kırmızıdağ

Suna Sözer

İklim Yayan

Cemile Hatunoğlu

Yağız Gündeş


08.02.2024