3. Kuşadası Açık Su Yüzme Yarışı Gerçekleştirildi.

3-kusadasi-acik-su-yuzme-yarisi-gerceklestirildi ‘’Her Kulaç Bir Umut’’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte çeşitli kulvarlarda 261 sporcu, kız çocuklarının eğitimine destek olmak için mücadele etti.

3. Kuşadası Açık Su Yüzme Yarışması, 21 Ekim tarihinde Türkiye’nin dört bir yanından yüzme sporuna gönül vermiş yüzücülerin katılımı ile gerçekleştirildi. ÇYDD Kuşadası Şubesi’nin öncülüğünde ve ÇYDD Genel Merkezi ile Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliğe ÇYDD Kuşadası Şubesi yöneticileri, bursiyer öğrenciler, veliler ve Çağdaş Yaşam gönüllüleri büyük bir katılım gösterdi. Cumhuriyetimizin 100. yılında, ‘’Her Kulaç Bir Umut’’ sloganıyla gerçekleşen etkinlikte çeşitli kulvarlarda 261 sporcu, kız çocuklarının eğitimine destek olmak için mücadele etti.
 

Kuşadası 3. Açık Su Yüzme Yarışı; ÇYDD Kuşadası Şubesi tarafından, ÇYDD Kuşadası Şubesi Spor Sorumlusu Bağdagül Şimşek’in girişimleri ile 21 Ekim tarihinde gerçekleştirildi.  Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle düzenlenen ve 261 yüzücünün yarıştığı etkinlikte katılımcılar kız çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla umuda doğru kulaç attılar.  Etkinliğe Kuşadası’nın dünyaca ünlü mavi bayraklı plajı olan Kadınlar Denizi ev sahipliği yaptı. 1500 metre, 3000 metre ve 4 x 250 bayrak yarışı kategorilerinde gerçekleşen yarışma süresince sporcuların güvenliğini sağlamak amacıyla AKUT Su Arama ve Kurtarma Timi ile Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı'na bağlı 9 kişilik dalış timi botlarıyla yüzücülere eşlik etti. Turgut Esen ve Murat Meto gibi ünlü yüzücülerin yanı sıra ÇYDD Genel Merkez Yedek Yönetim Kurulu Spor Birim Sorumlusu Serpil Çakmak Karan’ın da yer aldığı yarışmalar sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Ünver, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Muhsin Aytekin, ÇYDD Genel Merkez Yedek Yönetim Kurulu Spor Birim Sorumlusu Serpil Çakmak Karan, ÇYDD Kuşadası Şubesi Başkanı Münevver Kılıç ve ÇYDD Yönetim Kurulu üyeleri tarafından takdim edildi. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘’Okumayan Kızımız Kalmasın’’ denilerek gerçekleşen etkinlikte sporcular, bireysel bağış kampanyaları başlatarak eğitimde fırsat eşitliği için suyun dışında da mücadelelerini sürdürdüler. Etkinlikte görev alan TYF hakemleri de cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle hakem ücretlerini kız çocuklarının eğitimi için bağışladılar. Bireysel bağış kampanyası başlatan sporculardan Özlem Ör, Gediz Ersin, Aslıhan Akan, Cenk Keçoğlu ve İranlı yüzücü Raha Akhavan’ın bağış kampanyaları devam etmektedir.

Kuşadası Belediyesi,  AKUT, Ekin Otel, Hikmethan Otel, Surtel Otel, Hill City Otel, Infinity Otel, Pirim Gıda, İstanbul Security Technology, Kuşadası Rotary Kulübü ve Kuşadası Güvercinada Rotary Kulübü’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe ÇYDD gönüllüleri ve Kuşadası halkı büyük ilgi gösterdi.


10.11.2023