25 Kasım Beyaz Dağın Çocukları Belgesel Gösterimi

25-kasim-beyaz-dagin-cocuklari-belgesel-gosterimi "Öğretmenler Günü nedeniyle öncelikle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal mesleği sürdüren tüm öğretmenlerimize olan derin saygı ve minnet duygularımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.

"Öğretmenler Günü nedeniyle öncelikle Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal mesleği sürdüren tüm öğretmenlerimize olan derin saygı ve minnet duygularımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz.  Büyük Atatürk, “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır’’ sözüyle öğretmenlere olan inancını ve bu mesleğin geleceğimiz için önemini ifade etmiştir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bizler de öğretmenlerimizin, çocuk ve gençlerimiz başta olmak üzere toplumun ruhunda iz bırakan, onları aydınlık yarınlara taşıyan güç olduğuna yürekten inanıyor; unutulmaz Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan’ın “Çocuklarınıza öncelikle insanların eşitliğini, hak ve ödevleri olduğunu öğretin. Fırsat eşitliğini içten benimseyen ve ileriye umutla bakan yeni kuşakları yetiştirecek olan sizlersiniz’’ sözünü hatırlatarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve hepimizin üzerinde izi olan tüm öğretmenlerimize çağdaşlaşma yolunda gerçekleştirdikleri çalışmalar için teşekkür ediyoruz.

Bu önemli günü kutlamak ve büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdüren öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunmak amacıyla 25 Kasım Cumartesi günü geçmiş dönem burslu öğrencilerimizden öğretmen Yalçın Çiftçi’nin “Beyaz Dağın Çocukları” adlı ödüllü belgeselini hep beraber izlemek üzere bir araya geliyoruz.  Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 17.00’da gerçekleştirilecek olan etkinlik, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in açış konuşmasıyla başlayacak; belgesel gösteriminin ardından ise Yönetmen Yalçın Çiftçi ve oyuncuların katılımı ile belgesele dair bir söyleşi düzenlenecektir. Etkinlikte ayrıca, Halil İbrahim Algan ve Saadet Yolun öğretmenlerinin konuşmacı olarak katılacağı ve Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in kolaylaştırıcılığını yapacağı “Köyde Öğretmen ve Öğrenci Olmak” başlıklı bir panel gerçekleştirilecektir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan bu ödüllü belgeselin Türkiye’deki ilk gösterimine hepiniz davetlisiniz.


22.11.2023