24 OCAK İLK ULUSLARARASI EĞİTİM GÜNÜ

24-ocak-ilk-uluslararasi-egitim-gunu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, eğitimin barış ve kalkınmadaki öneminden dolayı, 24 Ocak tarihini “Uluslararası Eğitim Günü” olarak belirledi.

24 OCAK – İLK ULUSLARARASI EĞİTİM GÜNÜ

Eğitim temel bir hak ve toplumsal bir sorumluluktur.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, eğitimin barış ve kalkınmadaki öneminden dolayı, 24 Ocak tarihini “Uluslararası Eğitim Günü” olarak belirledi. Bu yıl ilki kutlanacak olan #eğitimgünü sosyal medyadan tüm dünyaya duyuruldu.

UNESCO’nun duyurusuna göre bugün hâlâ dünyada 262 milyon çocuk okula gitmiyor, 617 milyon çocuk ve yetişkin okuma yazma bilmiyor, 4 milyon mülteci okul haklarından yoksun. Bu insanların okuma hakları ellerinden alınmış ve bu durumun kabul edilemez olduğu ve tüm hükümetlerin ve kuruluşların kaliteli eğitim sağlamak için seferberlik yapması isteniyor.

“Bugün, temel ilkeleri yeniden doğrulama zamanıdır. Birincisi eğitim bir insan hakkı, bir kamu yararı ve bir kamu sorumluluğudur. İkincisi eğitim, sağlıkta önemli gelişmeler sağlamak, ekonomik büyümeyi teşvik etmek, daha esnek ve sürdürülebilir toplumlar inşa etmek için ihtiyaç duyduğumuz potansiyel ve kalkınmayı sağlamak için elimizdeki en güçlü güçtür. Son olarak acilen küresel düzeyde eğitim için ortak eylem çağrısında bulunmamız gerekiyor. ”


26.01.2019