13. Türkan Saylan Ödülü Sahibini Arıyor!

13-turkan-saylan-odulu-sahibini-ariyor Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan adına her yıl, öykü dalında eser veren yazarlara takdim edilen Türkan Saylan Sanat Ödülü için başvurular başladı

ÇYDD tarafından 2010 yılından bu yana, Türkan Saylan’ın adını ve anlayışını yaşatmak için bilim ve sanat ödülleri veriliyor.

ÇYDD’nin unutulmaz Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın anısını yaşatmak amacıyla verilen Türkan Saylan Sanat Ödülü, 1 Ocak – 31 Aralık 2022 tarih aralığında öykü kitabı yayımlanan tüm yazarları bekliyor. Her yıl bir öykücüye verilen ödülün Seçici Kurulu ise Prof. Dr. Ayşe Yüksel (ÇYDD Adına, ÇYDD Genel Başkanı), Turhan  Günay (Seçici Kurul Başkanı), Sezer Ateş Ayvaz, Nursel Duruel, Birsen Ferahlı, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Ayşe Sarısayın’dan oluşuyor.

Ödüle aday olacak yazarların başvuru yapacakları öykü  kitabından 8 nüshayı, öz geçmiş ve iletişim bilgileriyle (adres, telefon, e-posta adresi) birlikte, 20 Şubat Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi’ne elden ya da posta yoluyla ulaştırması gerekiyor. Yarışmaya katılacak öykü kitaplarının daha önce herhangi bir ödül almamış olması gerekirken, daha önce aynı ödülü kazanmış yazarlar yarışmaya katılamayacaktır. 

Seçici Kurulun gerek görmesi durumunda öykü kitapları arasında ön değerlendirmeyi geçen eserler kısa listede, yarışmanın sonucu ise mayıs ayı içinde açıklanacaktır.

 


19.01.2023