HABERLER
13 NİSANLAR YAŞANMAMALI!

13-nisanlar-yasanmamali 13 Nisan sabahı hasta yatağında bile proje üretmeye çalışan Türkan Saylan Hoca’nın evi basıldı.

13 NİSANLAR YAŞANMAMALI!

Gerçekten demokratik ülkelerde 13 Nisanlar yaşanmaz, kimseye yaşatılmaz, böyle olaylara zaman ve zemin hazırlanmaz.

2009’da peş peşe düzmece deliller, ısmarlama davalarla birçok kurum ve kuruluşun itibarı yok edilmek istendi, yöneticileri gözaltına alındı, tutuklandı. Çoğu yıllarca özgürlüğünden yoksun bırakıldı. Gelecekleri karartıldı, sağlıklarını ve hatta yaşamlarını kaybedenler oldu. Ülkemiz düşmanlarının iç ve dış ittifakları ile uygulanan bu planın sonuçlarının ve kalıntılarının acılarını hâlâ yaşıyoruz.

Ülkesini seven, halkının fırsat eşitliğini yakalayamamış çocuklarının eğitimle aydınlanması için maddi manevi tüm birikimlerini seferber eden fedakâr insanların bulunduğu Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği de bu durumdan ağır bir biçimde etkilendi.

13 Nisan sabahı hasta yatağında bile proje üretmeye çalışan Türkan Saylan Hoca’nın evi basıldı.

Eş zamanlı olarak ÇYDD Genel Merkezi ve 33 şubesiyle yöneticilerin evleri olmak üzere 81 yer polis tarafından arandı. 42 ÇYDD’li gözaltına alındı.  Savcı bile gelmeden ÇYDD’nin tüm evrakları,  bilgisayarları hoyratça çuvallara dolduruldu.

13 Nisan sabahı bütün bunlar yaşanırken herkes, tüm Türkiye ÇYDD’ nin suçsuz olduğunu biliyordu.

ÇYDD Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Filiz Meriçli ve Av. Nur Gerçel’le ilgili olarak açılan ve yıllarca süren dava, beraatle sonuçlandı.

2009’dan 17 yıl önce Türkan Saylan, toplumu tehdit eden gerçeğe dikkat çekerken umursamayanlar, olay kendi başlarına geldiğinde gerçeği anladı.

Bugün diyoruz ki 13 Nisanlar asla bir daha yaşanmamalı!


13.04.2018