13 Nisan’ı Unutmadık, Unutmayacağız!

13-nisani-unutmadik-unutmayacagiz Hukuk tarihimizin en kara günlerinden biri olan 13 Nisan 2009 gününü unutmadık, unutmayacağız!

13 Nisan 2009…

Ergenekon Soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde eş zamanlı olarak başta ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ve ÇYDD Yönetim Kurulu üyelerinin evlerine yapılan polis baskını ve gözaltılar ÇYDD Genel Merkezine ve birçok şubesine yapılan aramalarla devam etti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 33 şubesi ile yönetici ve gönüllülerinin evleri de dahil olmak üzere 81 noktaya baskın yapıldı; 36 dernek üye ve gönüllüsü gözaltına alındı.

Cumhuriyet’in temel değerlerini korumaktan başka bir amaç ve eylemi olmayan derneğimizin Genel Merkezindeki tüm evrak ve bilgisayarlara, Yönetim Kurulu üyelerimizin evlerindeki eşyalara hoyratça el konuldu. Daha sonra toplanan tüm bu belgelere eklemeler yapılarak ve sahte dijital kayıtlar oluşturularak Prof. Dr. Türkan SAYLAN’ı ve ÇYDD’yi itibarsızlaştıracak sahte deliller oluşturuldu. ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ayşe YÜKSEL, Prof. Dr. Filiz MERİÇLİ ve Av. Nur GERÇEL hakkında hazırlanan iddianamede yüklenen suçlar bu sahte delillere ve polis raporlarına dayandırıldı.

Bugün tüm bu yaşananların üzerinden 12 yıl geçti ve biz hiçbirini unutmadık…

Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet değerlerinin korunması ve yaşatılması; çocukların, gençlerin ve özellikle de eğitim hakkından mahrum bırakılan kız çocuklarının eğitimi için emek veren ve ülkemizin her köşesine ulaşarak eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına ve eğitim yoluyla çağdaş Türkiye hedefine ulaşmaya çalışan derneğimize yapılan bu büyük hukuksuzluğu ve ağır iftirayı unutmayacağız!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni var eden, Ömrünü ülkesine, ulusuna ve insanlığa adayan; demokratik, laik ve çağdaş eğitim için, kız çocuklarının eğitimi için yılmadan ve yorulmadan mücadele eden Türkan SAYLAN Hocamızın sağlık durumu gözetilmeksizin evine yapılan baskını toplum vicdanı unutmadı ve bu hukuksuzluğu bizler de unutmayacağız!

Derneğimizin, aydınlarımızın ve ülkemizin yaşadığı bu karanlık günleri; polis, savcı ve hakim kılığına girmiş FETÖ militanlarının önce toplumu sonra da devleti ele geçirmek adına ülkemizde yaşattıkları hukuk katliamını asla unutmayacağız!

Çağdaş eğitim yoluyla çağdaş topluma ulaşmaktan başka uğraşı olmayan derneğimizin adının “terör” soruşturmasında geçirilmesini unutmayacağız!

Yine ve yeniden diyoruz ki, kamuda hiçbir dini cemaat ve tarikatın kadrolaşmasına izin verilmemelidir, asıl amaçları toplumu ve devleti ele geçirmek olan dini yapılanmalara geçit verilememelidir.

Unutmayalım ki hukuk devleti bütün özgürlüklerin güvencesidir.

ÇYDD olarak, bu karanlık günlerin yaşanmaması için 13 Nisan’ı unutmadık asla unutmayacağız ve de çağdaş bir Türkiye için, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği


12.04.2021