11. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri

11-turkan-saylan-sanat-ve-bilim-odulleri 11. Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından  2010 yılından bu yana her yıl, Türkan Saylan’ın ölüm yıl dönümünde, adını ve anlayışını yaşatmak için bilim ve sanat ödülleri veriliyor.

Sanat Ödülü, ÖYKÜ DALINDA : Prof. Dr. Ayşe Yüksel (ÇYDD Adına, ÇYDD Genel Başkanı) Turhan  Günay (Seçici Kurul Başkanı), Sezer Ateş Ayvaz, Nursel Duruel, Birsen Ferahlı, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Ayşe Sarısayın’dan oluşan seçici kurul; bu sene birincilik ödülünü iki esere layık görmüştür.   Esmahan Devran İnci’yi Suyun Şarkısı öykü kitabı ve Melike Şenyüksel’i Retro Öyküler öykü kitabı ile 11.Türkan Saylan Sanat Ödülü’ne hak zanamıştır.

 

Bilim Ödülü, TIP DALINDA : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Bilim Akademisi iş birliği çerçevesinde, Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı’na (BAGEP) Sağlık Bilimleri alanından başvuran adaylar arasından bir kişiye BAGEP ödülünün yanı sıra “Türkan Saylan Bilim Ödülü” de verilmektedir. Bilim Akademisi Tıp Seçici Kurulu bu yıl, Doç Dr. İlkay Sedakat İdilman’ı 11.Türkan Saylan Bilim Ödülü’ne layık görmüştür. 

Ödüller, 18 Mayıs Salı günü, 18:00 -20.00 saatleri arasında gerçekleşecek dijital törenle sahiplerine sunulacaktır.

Sunuculuğunu Halk Tv haber bülteni sunucusu Eylül Han Tezel’in üstleneceği tören, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in açılış konuşmasıyla başlayacaktır.

Aramızdan ayrılışının  12. yıl dönümünde Unutlmaz Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan’ın anması ile başlayacak törende, Çapa Tıp Fakültesi’nde öğrenci olduğu yıllardan Türkan Saylan’a ve ideallerine hayran olan Dr. Onur Karayal ile ÇYDD Zekeriyaköy Şubesi Kurucu Başkanı ve Türkan Saylan’ı yakından tanıyan Nihal Ovacık bizlere Türkan Saylan’ı anlatacak. Aynı zamanda ÇYDD Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Elif Şahin, Gençliğin Türkan Saylan’a yazdığı mektubu yayında okuyacak.

Tören, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÇYDV)'nın burslu öğrencileri mezzo-soprano Ayşe Ece Güneşşen ve piyanist Mert Solmaz, dinletisi ile sona erecektir.

COVID-19 salgın koşulları nedeniyle dijital etkinlik olarak düzenlenecek 11.Türkan Saylan Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Facebook, Twitter sayfalarında ve Çağdaş Yaşam TV YouTube kanalımızdan  canlı olarak izlenebilecektir.

 

Program:

Türkan Saylan’ı Anıyoruz!

Açış Konuşması Prof.Dr.Ayşe Yüksel

Ödül Töreni

Anılarla Türkan Saylan

Dr. Onur Karayal TPF Yönetim Kurulu Üyesi

Nihal Ovacık ÇYDD Zekeriyaköy Şubesi Önceki Başkanı

Gençliğin Türkan Saylan’a Mektubu Elif Şahin ÇGMB Kolaylaştırıcısı

Konser Ayşe Ece Güneşşen ve piyanist Mert Solmaz

Sunan Eylül Han Tezel

Tarih: 18 Mayıs 2021 - Salı Saat: 18:00 – 20:00

Yayın: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çağdaş Yaşam TV Youtube Kanalı Ortak Yayını


16.05.2021