11. Türkan Saylan Çocuk Şenliği

11-turkan-saylan-cocuk-senligi “BOZKIR, AKSARAY’DA “ATATÜRK ÇOCUKLARI” İLE ÇİÇEK AÇTI!

“BOZKIR, AKSARAY’DA “ATATÜRK ÇOCUKLARI” İLE ÇİÇEK AÇTI!

 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkan Saylan Çocuk Şenliği’nin 11’incisi bu yıl  ÇYDD Aksaray Şubesi ev sahipliğinde, Genel Başkan Yardımcımız Nihal Kızıl, Çocuk Kulübü Sorumlumuz Güzin Gürsoy, şenlik boyunca konferanslar ve atölye çalışmalarıyla çocuklara hem destek olup hem de yön gösteren gönüllü eğitmenlerimiz, ÇYDD Aksaray Şubesi Başkanı İ.Hakkı Açıkalın ile yönetim kurulu üyeleri, eğitim gönüllüleri, ÇYDD Aksaray gençlik birimindeki değerli gençlerimiz, çocuk kulübündeki çocuklarımız ve velilerimizin katılımıyla Aksaray’da düzenlendi.

 

27 Nisan Cumartesi günü Aksaray Kültür Merkezi’nde yüzlerce çocuk ve velinin katılımıyla gerçekleşen programda açılışı ÇYDD Aksaray şubesi eğitimevinden sorumlu YK üyesi Sn. Utku Tarakçı yaparken, konuşmasında tüm eğitimlerde gönüllülerin eğitimine destek olunan öğrencilerle birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk, Öğün, Çalış, Güven” sözünü ilke olarak benimsediklerini ve gönüllüler olarak bu doğrultuda akıl ve bilimin rehberliğinde çocukların gelişimine katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirtti.

Sonrasında, Genel Başkan Yardımcımız Sn. Nihal Kızıl, kurucu genel başkanımız  Türkan Saylan’ın özellikle çocukların eğitimine ve onlara fırsatlar sunulmasına verdiği önemden bahsederken Aksaraylı çocuklar ve velilerin ilgisi, enerjisi ve neşesinden duyduğu mutluluğu konuklarla paylaştı.

Program sırasıyla; Saratlı İlkokulu öğrencilerince 23 Nisan özel gösterisi, Tülay Üstündağ ile “Kendi Hayatınızın Lideri Olun” konulu konferans, Sait Yüksel yönetimindeki “Çağdaş Çocuklarla Müzik Dinletisi”, Sema Alevcan ile yaratıcı drama çalışması, Füsun Çetinel ile “Büyülü Sözcükler” adlı eğlenceli çalışma ve Fazıl Somuncuoğlu yönetimindeki çocuklarca oynanan “Dünya Bir Oyun Sahnesi” adlı tiyatro gösterisi ile devam etti.

 

28 Nisan Pazar günü ise, Aksaray’ın güzide kasabası Saratlı’da ilçe belediyesinin desteği ve halkının katılımıyla çocukların eğitmenlerimiz desteğindeki atölyelerdeki neşesi ve eğlencesi görülmeye değerdi.

Eğitimevimizde eğitimlerine destek olunan çocuk kulübündeki çocuklarımız ve velilerinin ilçe halkı ve çocuklarıyla kaynaşması sonrası gönüllü eğitmenlerimiz ve ÇYDD Aksaray Gençlik birimindeki gençlerimizce hazırlanan atölyeler dolup taştı.  

Binnaz Uygaç ile  “Bebek Yapımı Atölyesi”, Füsun Çetinel ile “Öykü Atölyesi”, Filiz Çakmakoğlu Gürol ile “Origami Atölyesi”, Sema Alevcan ile “Benimle Oynar mısın Atölyesi”, Fatma Yaprak ile “Maske Atölyesi”, Zeki Serkan Tuncel ile “Ritm Atölyesi”ne sayısı 500’ü aşkın konuğumuzun ve özellikle çocuklarımızın ilgisi had safhadaydı.  

 

11’inci Türkan Saylan Çocuk Şenliği , çocuklara Günışığı yayınları ile ÇYDD Aksaray Şubesi  tarafından hediye edilen  kitapların ve şenliğin hatırası olarak sembolik madalyaların dağıtımı sonrası toplu fotoğraf çekimi ve müzik eşliğinde eğlence ile son buldu.”

 

 


02.05.2019