100. Yılda 100 Çağdaş Genç Atasının İzinde

100-yilda-100-cagdas-genc-atasinin-izinde 100. Yılda 100 Çağdaş Genç Atasının İzinde İzmir’deydi

Kurtuluşun ve kuruluşun kenti İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümünü görkemli etkinlik ve törenlerle hep birlikte kutladık!
Ulusal Mücadele’nin fitilini ateşleyen, işgale karşı ilk kurşunun atıldığı İzmir’in kurtuluş gününde, derneğimizin 100 üniversiteli genci ülkemizin dört bir yanından gelerek  “100 Çağdaş Genç Ata’sının İzinde İzmir’de” sloganıyla toplandı.

ÇYDD İzmir Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen iki günlük program ile gençlerimiz 1919’da Samsun’dan yakılan bağımsızlık ateşiyle başlayan ve 1922’de zaferle taçlandırılan Ulusal Mücadele ruhunu 100 yıl sonra yeniden hissetti. 8 Eylül’de başlayan etkinliğin açılışı, ÇYDD İzmir Şubesi Gençlik Birimi Kolaylaştırıcısı Efe Ömer Çulhacı’nın günün anlam ve önemine dair sunuş konuşmasıyla yapıldı. Daha sonra ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Lale Platin, ÇYDD İzmir Şubesi Başkanı Onur H. Ertürkan ve Çağdaş Gençlik Merkez Birimi Yürütme Kurulu Üyesi Rahime Ünlü ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nilay Kökkılınç konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kurtuluş günü 9 Eylül’de devam eden etkinlik, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, İzmir-Basmane girişinden Anafartalar Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’na uzanan Zafer Korteji yürüyüşü ile başladı. İzmirliler, “Çağdaş Türkiye’nin Gelecek Güvencesi” olarak yetişen çağdaş gençleri, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük coşku ve alkışlarla karşıladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Çiğli Belediyesi ile Sun Chemicals, İzmir Ticaret Odası, TYH Tekstil, Tonwelt Guiding Solutions, Dimes ve Dalan kurumlarının destekleriyle gerçekleşen etkinliğe emek veren herkesi kutluyoruz!

Kurtuluş Savaşı’mızın büyük zaferle sonuçlandığı, İzmir’in Kuruluşu’nun 100. yılı kutlu olsun!


08.09.2022