“Yıldız Kızlar” Geleneksel İstanbul Buluşması

yildiz-kizlar-geleneksel-istanbul-bulusmasi Her Kızımız Bir Yıldız

“Yıldız Kızlar” Geleneksel İstanbul Buluşması

“Her Kızımız Bir Yıldız” projesi 2015 yaz buluşması” kapsamında bu yıl Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Kütahya ve Zonguldak’tan seçilen 25 başarılı öğrenci Taksim-Galata üzerindeki tarihi doku, Dolmabahçe Sarayı, Koç Müzesi, İstanbul Modern Müzesi, Florya Akvaryum ve Vialand’ı ziyaret ederek İstanbul’un sosyal ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere otobüs fabrikasını uzmanlar eşliğinde gezerek bilgilendiler. Öğrenciler Yıldız Parkı Malta Köşkü’nde yapılan kahvaltıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mercedes-Benz Türk yöneticileri, basın mensupları ile bir araya geldiler.

Hayatlarında ilk kez İstanbul’a gelme olanağına sahip olan kız öğrenciler, çıktıkları tekne turu ile Boğaz’ı görmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadılar.

“Her Kızımız Bir Yıldız” projesi, olanakları kısıtlı ancak çalışkan ve kısa sürede meslek sahibi olmak isteyen ilköğretim mezunu kız öğrencileri mesleki eğitimine özendirmeyi amaçlıyor. Projeyle meslek eğitimi alan öğrenciler, burs ve staj olanakları ile destekleniyor, zaman zaman yabancı dil kursu alıyor. Başarılı öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra otomotiv sektöründe çalışmalarına öncülük ediliyor, böylece erkek egemen sektörlerde kadın erkek eşitliğinin gerçekleşmesine de katkıda bulunuluyor.

Bursla eğitim süreçleri desteklenen öğrenciler yıl içinde okudukları illerde ÇYDD ve Mercedes-Benz Türk yöneticileri eşliğinde konusunda uzman olan eğitimcilerle ziyaret ediliyor, toplumsal becerileri ve iletişim becerilerini geliştirebilecekleri eğitimlere katılıyor.

Meslek liselerinin motor, elektrik, elektronik, mobilya dekorasyon, büro yönetimi, bilgisayar ve muhasebe bölümlerinde okumakta olan öğrencilere, 2009-2010 eğitim yılında sağlık ve sanat dallarında eğitim veren liselerde okuyan kız öğrenciler de eklendi.

2004 yılında 200 kız öğrenci ile başlayan Her Kızımız Bir Yıldız Projesi, Mercedes-Benz Türk’ün yanı sıra yan sanayi firmaları, bayiler ve Mercedes-Benz Türk çalışanlarının da desteği ile bugüne kadar 3500 öğrenciye ulaştı. Projeden bugün 200’ü üniversite öğrencisi 1200 kız öğrenci burs alıyor. Ayrıca üniversiteyi bitiren 20 öğrenci Mercedes-Benz Türk bünyesinde çalışıyor.

 

 

 

 

 


21.08.2015