HABERLER
KAMUOYUNA DUYURU

kamuoyuna-duyuru ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ VE ŞUBELERİNDEN KAMUOYUNA

04 Mart 2015 tarihli Cumhuriyet gazetesinde bir haber yayımlandı. “Maliyeye göre ÇYDD hâlâ riskli” başlıklı haberde, “Maliye, ÇYDD’ye kesilen vergi cezalarında geri adım atmadı…” deniliyor ve, “ÇYDD’ye kesilen cezalar yeniden incelenecek mi?” sorusunu soran gazetecilere Maliye Bakan’ı Mehmet Şimşek’in, “Yapılan incelemeler risk analizine göre yapıldı…” yanıtını verdiği bildiriliyor.

ÇYDD Genel Merkezi ve bazı şubelerinde Maliye Bakanlığınca yapılan vergi incelemeleri sonucunda, alınan birçok bağışın vergi kapsamına girdiği gerekçesi ile çok yüksek miktarlarda vergi cezaları tahakkuk ettirilmişti.

Derneğimiz, Bakanlıkça verilen kararların, yapılan uygulamaların haksız olması nedeniyle kararlara itiraz ederek iptal davaları açtı. Yapılan tüm itirazlar yerel mahkemeler tarafından kabul edildi, bazı davalar üst mahkemelerden de geçerek kesinleşti, ÇYDD’nin haklılığı ortaya çıktı. Maliye’nin itirazı üzerine üst mahkemelere taşınmış olan bazı davalar da karar aşamasındadır.

ÇYDD, adalete ve hukukun üstünlüğü ilkesine inancın demokrasinin gerçekleşmesinde en büyük etken olduğuna inanarak çalışmalarına devam etmektedir.


06.03.2015