HER KIZIMIZ BİR YILDIZ 10 YAŞINDA

her-kizimiz-bir-yildiz-10-yasinda ÇYDD'nin meslek sahibi olmak isteyen kızları eğitim yolunda desteklemek üzere Mercedes-Benz Türk ile hayata geçirdiği "Her Kızımız Bir Yıldız" projesi 10 yaşına bastı.

Mercedes-Benz Türk bu anlamlı yıl dönümünü şirket çalışanları, bayiler, bağışçılar, basın mensupları ve proje kapsamında desteklenen bursiyer kız öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen bir buluşmada kutladı.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, “Her çocuğun, her insanın çağdaş bir eğitime ve insana yaraşır bir yaşam biçimine hakkı olduğu bilinciyle, uzun yıllardır toplum hizmeti veriyoruz. Her Kızımız Bir Yıldız Projesi eğitimde fırsat eşitliğinden yararlanamayan kız çocuklarının eğitimi için geliştirilen çok anlamlı bir proje. Kız çocuklarının okullaşması çocuk yaştaki evliliklerin önlenmesinin tek yoludur. Toplumun gelişmesinde kız çocuklarının ve kadınların eğitimi için verilen katkı çok değerlidir. Bir kız çocuğunun eğitimi iki ailenin eğitimi demektir. Bugüne kadar binlerce kızımız bu büyük projeden yararlandı ve yararlanmaya devam ediyor. Mercedes- Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Bay Genes’e, daha önceki yöneticilere ve projenin yürütülmesinde emeği geçen Mercedes’li ve ÇYDD’li bütün arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum,” dedi.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes projede gelinen noktayı şöyle aktardı: "Bundan tam 10 yıl önce, Mercedes-Benz Türk olarak 17 ilde 200 kızımızı destekleyerek işe başladık. Zamanla bu sosyal sorumluluk projesinin kapsamı daha da genişledi. Mercedes-Benz Türk’ün yanı sıra yan sanayi firmaları, bayiler ve Mercedes-Benz Türk çalışanları da projeye destek verdi. Bugüne geldiğimizde 56 ilde 3155 kızımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 10 yılda 1551 bursiyer kızımız meslek lisesinden mezun oldu. 560 bursiyerimiz üniversite sınavını kazandı, 360 kızımız üniversite bursu aldı ve 97 Yıldız Kızımız üniversiteden mezun oldu. Mezunlarımızdan 20’sini Mercedes-Benz Türk bünyesinde işe aldık. Bu başarılı işbirliğinin mimarı ÇYDD’ye ve projeye destek veren herkese çok teşekkür ederiz.”

“Yıldız Kızlar“dan görüşler:

"Her Kızımız Bir Yıldız projesi ile karşılaşmamış olsaydım bugün evimde oturmuş örgü örüyordum. Bu proje sayesinde meslek sahibi oldum. Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikası’nda kaporta bölümünde tek hanım olarak çalışıyorum."

Zeynep Tilmaççimen

"Otomotiv Mühendisliği bölümünde okuyorum. Mercedes-Benz Türk’te staj yapıyorum. Eğitim hayatım boyunca Her Kızımız Bir Yıldız Projesi’nden burs aldım. Ben de ilerde belli bir yere geldikten sonra okuyamayan kızlara yardımcı olmak istiyorum."

Esra Durmuş


19.11.2014