HABERLER
Gençlerle El Ele

genclerle-el-ele ICF Türkiye/Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2007 yılından bu yana

Gençlerle El Ele

ICF Türkiye/Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2007 yılından bu yana “Gençlerle El Ele” projesiyle ÇYDD’den burs alan üniversite öğrencilerine gönüllü koçluk hizmeti veriyor. Gençlerimiz bu eğitimle özellikle yetenekleri doğrultusunda amaçlarına ulaşma, başarma potansiyellerinin farkına varma, başarılarını yükseltme konularında eğitim görüyor. Bugüne kadar 610 burslu öğrenci, koçluk eğitimden yararlandı.

Burslu öğrencilerden bazılarının bu eğitimle ilgili değerlendirmelerinden örnekler:
“Tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki harika bir proje. Küçük dokunuşlarla hem hayatlar değişiyor, hem de harika ilişkiler kuruyoruz. Daha sağlıklı, kararlı, mutlu bireyler ortaya çıkıveriyor. Umuyorum bu dokunuşlar çemberi büyüdükçe büyür.”

“Bu projeyi oluşturduğunuz için çok teşekkür ederim. Bu projede bulunduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Tam anlamıyla hayat kalitem yükseldi. Koçumu da çok sevdim, bana karşı olan yaklaşımı, işini iyi yapması, bu konudaki profesyonelliği bende çok olumlu etkiler bıraktı.”

“İşlerimi daha planlı bir şekilde yönetmeye başladım. Hayatımda nelerin var olup nelerin çıkması gerektiğini düşündüm ve uygulamaya koydum. Artık gereksiz şeylerle daha az vakit geçiriyorum.”

“Hayatım ve geleceğe yönelik hedeflerim artık çok daha net. Neyi, ne zaman ve nasıl yapacağımı artık tam olarak kavramış durumdayım. Kendime ait farklı, güçlü yönlerimi biliyorum. Aynı zamanda karanlık yönlerimi de biliyorum ve onlarla nasıl başa çıkabileceğimi öğrendim.”

“Bir sorunla karşılaştığım zaman çözümü başkalarından beklemek yerine kendimde aramaya başladım.”

“Olumlu düşünceyi dile aktarmayı öğrendim, toplum önünde serbestçe konuşabilmeye başladım, kıskançlık, kibir gibi bana zarar veren duygulardan uzaklaşabilmeyi öğrendim.”

 


27.11.2015