Educ -New York'ta 1 ay Dil Eğitimi Projesi..

educ-new-yorkta-1-ay-dil-egitimi-projesi Educ8 Genç Kadınların Güçlendirilmesi Programında 2. yıl

Educ8 Genç Kadınların Güçlendirilmesi Programında 2. yıl

Adıyaman’dan Dilhan (Antalya Tıp 2. Sınıf), Elazığ doğumlu Gönül (İstanbul Üniversitesi . Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik 3. Sınıf ), Midyat doğumlu Kesire (Ege Üniversitesi Psikoloji 1. Sınıf), Ordu’lu Yağmur (ODTU Fen Öğretmenliği 3. Sınıf) ve Diyarbakır doğumlu Yeşim (Ege Üniversitesi Biyomühendislik 2.sınıf) bu yıl Educ8 Genç Kadınların Güçlendirilmesi Programı ile New York’ta 1 aylık dil ve kültür gezisini tamamlayarak döndüler.

Program boyunca beş şanslı kızımız, yarım gün dil okuluna devam etti. Ancak programın daha önemli bölümü çeşitli gönüllüler ile New York’u gezerken İngilizce konuşma pratiği yaparak dil becerilerini geliştirmeleri idi. Ayrıca her kızın okuduğu dal ile ilgili bir mentoru vardı ve gelecekteki meslekleri ile ilgili pek çok konuda soru sorma ve bilgi edinme şansları oldu.

New York’u metro ile ve yürüyerek keşfettiler, Nasdaq’da borsanın kapanışında bulundular, Google’ı ziyaret ettiler, MoMa ve Metropolitan Müzesini ve çeşitli sergileri gezdiler. Tabi bir Broadway müzikali de programa dahil idi- gecenin sonunda “Sefiller” müzikali baş oyuncu ile bir özçekim bile yaptılar. Son gün proje sponsorlarından Hamdi Ulukaya ile Chobani ofisinde gerçekleşen görüşmede, onun başarı hikayesini kendi ağzından dinlediler ve hatta Hamdi Ulukaya’nın facebook sayfasında yer aldılar. Son gece projede görev yapan tüm gönüllüler ile veda yemeğinde bir araya geldiler .

Programın fon toplama, dil okulu seçimi, haftalık gönüllü ve mentor seçimleri ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi dahil tüm ayrıntıları ile ilgilenen New York’lu destekçimiz Günay Aksoy’a, projenin fon aktarımını ve çeşitli organizasyonunu üstlenen TPF’e, kızların ulaşımına destek veren Delta Hava Yolları’na ve ülkenin içinde bulunduğu kargaşaya rağmen kızların 17 Temmuz’da New York’a uçması mucizesini gerçekleştiren Esra Solak’a, programa başvuran adayların seçimi için ÇYDD genel merkeze mülakatlarda destek veren Zehra Kavame’ye ve tüm gönüllülere sonsuz teşekkürler..

İzlenimler:
Gülşad Küçük (program gönüllüsü):

“Educ8 Empowerment Program for Young Women programı boyunca gerçek kahramanlarla ve yüreği kocaman insanlarla tanıştım. Bu projeye destek olan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim  Geleceğe umutla bakabileceğimiz nice güzel günlerimiz olsun umarım.

Hamdi Ulukaya (facebook sayfasından):

“Bugün harika 6 genç kadınla tanıştım….Enerjileri inanılmazdı, ayrıca çok akıllı ve yetenekliler..
Hepsi annelerine çok şey borçlu olduklarını söyledi, benim gibi….
Genç insanlar bizim geleceğimiz ve bugün onlarla tanışmak bana umut verdi.”

Kızlardan:

“New York’a gitmeden önce Türkiye dışında var olamayacağımı düşünürdüm; simdi dünyanın her yerinde kapıların benim için açılabileceğini hissediyorum”
“Böyle kalabalık bir kentin bu kadar sessiz olabileceğini düşünemezdim. İnsanlar birbirine selam veriyor, pozitifler ve saygılılar..”


18.08.2016