ÇYDD Mezunlar Topluluğu’ndan Dayanışma Gecesi

cydd-mezunlar-toplulugundan-dayanisma-gecesi ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Fikir Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Erçin Fırat, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve TGB İstanbul İl yöneticileri katılımcılar arasındaydı.

ÇYDD Mezunlar Topluluğu’ndan Dayanışma Gecesi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mezunlar Topluluğu, dayanışma gecesi gerçekleştirdi.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Fikir Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Erçin Fırat, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve TGB İstanbul İl yöneticileri katılımcılar arasındaydı.

 

Gece ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel’in konuşmasıyla başladı.

Çelikel konuşmasında: "Çağdaş Yaşam felsefesini Erich Fromm’un ‘’ Mutluluk bir eşyaya, bir nesneye sahip olmaktan çok bir baltaya sap olmaktır.’’ sözüyle açıkladı. Esas görüşlerinin her zaman tevazu göstermek, hiçbir ayırım yapmadan insan onuruna saygı duymak, paylaşmak, dayanışma içinde olmak ve öncelikle Atatürk sevgisi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Aysel Çelikel sözlerine şöyle devam etti: ‘’Sıkıntılı ve karmaşık günlerde çok bölünmüş olmanın sıkıntısını yüreğimizin en derinliğinde hissediyoruz. Mutlaka beraber olmayız, birbirimize çok ihtiyacımız var. Görüş ayrılığı ve nüansları birbirimize sorun yapmayarak kırgınlıkları terk etmeliyiz. Yalnız dernek içi değil Türkiye için söylüyorum ve her birimizin yarının bugünden daha iyi olması için çaba sarf etmesini istiyorum."

Gece, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve TGB İstanbul İl Yöneticisi Hüseyin Gül’ün konuşmasıyla devam etti.

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan konuşmasında “ÇYDD benim geleceğim aslında; çünkü ben lisede ve Üniversitede Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinden aldığım bursla okudum ve gazeteci oldum. ÇYDD benim aşkım aslında; çünkü ben 2002 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin düzenlediği bir organizasyonla Ayşe Yüksel Hocamızın önderliğinde Van’a gitmiştik, orada köydeki gençlerle buluşmuştuk. Ben orada şu an evli olduğum eşim ile tanışmıştım. ÇYDD benim davam aslında, 2011 yılında ODATV kapsamında benim Çağdaş Yaşam’ın üyesi olmak, karşıma suç delili olarak çıkarıldı. Özünde ve özünde geleceğimin, aşkımın ve davamın olduğu yerdeyim çok mutluyum. Türkan Saylanın anısına ne söylesek azdır. Size bu umutsuz olduğunuzu düşündüğüm günlerde diyebileceğim şu ki eğer inandığınız şey konusunda samimiyseniz, kalpten inanıyorsanız onurlu bir mücadele verdiğinize inanıyorsanız emin olun bir gün mutlaka ve mutlaka yeneceksiniz ve kazanacaksınız.” dedi.

 

TGB İstanbul İl Yöneticisi Hüseyin Gül’ün konuşmasıyla devam eden gecede Gül Cumhuriyet’in önemini vurgulayarak: "Cumhuriyetimizin ve aydınlanmamızın yıkılmaz kalelerinden biri olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin mezunlar yemeğine bizleri davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği diyince bizim aklımıza tabii ki 19 Mayıslarda, 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda barikatları yıktığımız o çağdaş gençlik o çağdaş halkımız geliyor. Silivri duvarlarını yıktığımız zaman bizlerle beraber coplara biber gazlarına göğüs geren, Ergenekon davasında tabiri caizse Ergenekon dağlarını yeniden yardık. O arkadaşlarımız dost kurumumuz kardeşimiz aklımıza geliyor.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 


04.10.2016