HABERLER
ÇYDD Dila Kurt Eğitimevi

cydd-dila-kurt-egitimevi ÇYDD Dila Kurt Eğitimevi, Kış Dönemini Şenlikle Kapattı

ÇYDD Dila Kurt Eğitimevi, Kış Dönemini Şenlikle Kapattı

Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi, öğrencilerin bu dönem devam ettikleri programlarda kendilerini geliştirdikleri sanat alanlarındaki gösterilerin sergilendiği bir şenlik düzenledi.

Acıbadem İstek Okulları salonunda yapılan şenliğe Eğitimevi Yürütme Kurulu üyeleri, gönüllüler, veliler ve öğrenciler katıldı.
.
ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, şenliği açış konuşmasında Türkan Saylan’ın toplumda bıraktığı izleri dile getirdi. Eğitimevimizin mekânının ÇYDD’nin kullanımına sunulmasını sağlayan Dila Kurt'un kısa yaşamına anlam katarak, iz bırakarak aramızdan ayrıldığını;eğitimevimizden yararlanan çocuklarımızın da topluma yararlı insanlar olarak ileride iz bırakmalarını dilediğini anlattı.

Neşe ve coşku içinde gösteriler birbirini izledi. Çocuklarımızın sahnedeyken özgüvenle sundukları güzellikleri velileri gururla izledi. Bale, bağlama, modern dans, gitar, salsa, perküsyon grupları gösterilerini sundu. Coşku, neşenin yanında mutluluk, onur gibi duygular bu alçakgönüllü şenlikte birbirine karıştı. Şenliğe eğitimevimini yarışmada temsil eden robot grubu da katıldı.

Yetişkinlere yönelik programlardan "Yaşam Atölyesi" için de bir gün önce eğitimevinde güzel bir belge dağıtım toplantısı düzenlenmişti.

Gelenekselleşen bu dönem sonu şenliğinde çocukların, kadınların, tüm insanların mutluluğunun her şeyden değerli olduğu bir kez daha görüldü. Mutluluk kardeşlikten, birlikte üretmekten, bu toplumun verdiklerini yine geri dönüp paylaşmaktan ve çağdaşlaşma yolunda el ele tutuşup birlikte ilerlemekten geçiyor.

Öyleyse yazın kısa bir tatilden sonra yeni döneme hazırlanmak için ve yaz etkinlikleri ile çalışmaya devam…



25.05.2015