HABERLER
ÇYDD Çocuk Kulübü

cydd-cocuk-kulubu Çevre Şenliği Çok Verimli ve Çok Neşeli Geçti

ÇYDD Çocuk Kulübü Çevre Şenliği Çok Verimli ve Çok Neşeli Geçti

ÇYDD İstanbul şubelerinin Çocuk Kulüpleri, Çevre Şenliğini bu yıl 6 Haziranda Enka Okulları desteğinde gerçekleştirdi.

Şenlikte çocuklar, İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yar. Doç. Dr. Öznur Özden’in “Çevre” ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Meslek Yüksekokulu'nda Avcılık ve Hayatı Programı'nda öğretim görevlisi Ornitolog Ergün Bacak’ın“Göçmen Kuşlar ve Göç Yolları”konulu sunumlarını ilgi ile izledi.

Çağdaş Yaşam Dila Kurt Eğitimevi modern dans ve salsa grupları, gösterileriyle çocukları coşturdu.

Resim ve öykü yarışmalarında dereceye giren çocuklarımıza ödülleri verildi. Ödül alanlar alkışlandı. Onlara özenen çocuklar,gelecek yıl yarışmaya katılmaya karar verdi.

Enka öğrencilerinin elleriyle sunduğu kumanyalar iştahla yendi. Çocuklar, abla ve ağabeylerine nezaketle teşekkür etti.
Sonrasında çocuklar,beğeni ve ilgi alanlarına göre atölye çalışmalarına katıldı.

Kimi maskeler yaptı, anlamlar kazandırdı oluşturdukları yüzlere. Kimi kardan adamlar, bebekler yaptı ve her biri kendinden bir şeyler katarak farklılaştırdı yaptıklarını.

Kimi kâğıtları, grapon kâğıtlarını, pastel boyaları, düğmeleri kullandı; kesti, boyadı, yapıştırdı gönlünce.
Kimi su bazlı boyaları kullanarak eline fırçayı alıp çöktü yere ve arkadaşlarıyla üretmenin keyfine vararak özgürce kullandı fırçasını. El ele vererek “Çevre için el ele” yazdılar.

Fideler diktiler, bir bitkiyi dikip can suyu vermeyi öğrendiler. Kendi diktikleri fidelerin olduğu saksılar artık onlara emanetti. Ağaçları, ormanları, tüm çevreyi koruma bilinci,bir fideyi sahiplenerek bakma sorumluluğundan başlıyordu.Saksılarını, sevinçle evlerine götürdüler.

Kısa süreli bir çalışmayla plastik kova, metal, plastik içecek kutuları vb. atık ürünlerden yapılan enstrümanlarla oluşan bir orkestra, çok sesli bir dinleti sundu.

Teşekkürler, çocuklarımızın bu güzel günü yaşaması için emek veren tüm Çocuk Kulübü gönüllülerimize!

Teşekkürler, bize salonlarını açan, atölye malzemeleri ve kumanya sağlayan, çocuklarımızla kaynaşan, oyunlar oynayan ve programın sonunda istenmeden de olsa kirlenen salonu temizlemek için kolları sıvayan Enka Okulları ICA Kulübü öğretmen ve öğrencilerine!

 

 


10.06.2015