HABERLER
Çerkezköy Belediyesi

cerkezkoy-belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi açıldı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NİN “PROF. DR. TÜRKAN SAYLAN EĞİTİM, KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ” AÇILDI (15-09-2016)

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılış töreninde ilk konuşmayı Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Vahap Akay, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde 17 branşta, 16 eğitmen ile 1400’e yaklaşan kursiyere eğitim verileceğini söyledi.

Başkan; eğitim, Çerkezköy Belediye Meclisi’ne Ekim ayında Meclis üyelerine,  kültür ve sanat merkezine “Cumhuriyet kadınının rol modeli, cehalete, tarikatçılara teslim edilen kızlarımızın umudu, Atatürk kızı Prof. Dr. Türkan Saylan”ın adının verilmesini önerdikleri için teşekkür etti.

Başkan Akay,  Türkan Saylan’ın hayatını eğitime, ihtiyacı olan çocuklara, gençlere adadığını;vicdanlı, hayırsever, yurtsever bir Cumhuriyet kadını olduğu için tarikatlar ile, cehalet ile, bir milletin genetiğini bozmaya çalışan alçakların hedefi haline getirildiğini belirtti ve “Biz Türkan Saylan Hocamızı evinin penceresinde bize el salladığı o güzel bakışı ile yaptıkları ile burada yaşatacağız. Çerkezköy Belediye çalışanı Heykeltıraş Erkan Akyıldız tarafından yapılan büstü de burada onun güzel sözleri ile beraber umut vermeye devam edecek.” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, Çerkezköy Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan adını,  bir eğitim merkezine vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür etti ve Türkan Saylan’ın yalnızca ÇYDD’nin değil Türkiye’nin önünü açtığını belirtti. Kaya, bugün kız çocuklarının eğitimi sorunlarının konuşulmasını Türkan Saylan’ın ülke gündemine getirdiğini, ÇYDD’nin  kız çocuklarının eğitimine destek çalışmalarını ve   Atatürk ilke ve devrimleriyle kazanılmış hakları savunmaya devam edeceğini belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Bunların üstesinden gelecektir. Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya sarılırsak her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’ni Çerkezköy’e kazandıran Belediye Başkanı Vahap Akay ve Meclis üyelerini kutlayarak kız çocuklarının eğitimine kendisini adayan Prof. Dr. Türkan Saylan’ı da saygı ve rahmet ile andı.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, CHP İl Başkanı Recep Ökten, MHP İl Başkanı Koray Önsel, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya, Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlarımızın katılımı ile hizmete açıldı.


15.10.2016