HABERLER
23 Nisan

23-nisan Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm çocuklarımıza ve ulusumuza kutlu olsun.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, TBMM’nin kuruluşunun 97. yılında, şaibeli bir referandumun gölgesinde kutluyoruz. 

 

23 Nisan 1920, Cumhuriyetimizin en temel adımlarından biridir, hatta en önemlisidir. Dört bir yanı işgal edilmiş bir ülkede, halkın temsilcilerinden oluşan bir Millet Meclisi kurulmuş ve yeni bir ülkenin yoktan var edilişinin öyküsü bu Meclis’te yazılmıştır.

 

Ulusal birliğin ürünü ve simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, saltanatı kaldırmış, egemenliğin kaynağını kutsal bir güce ve tek kişiye dayandırma anlayışını reddetmiş, ulusal egemenlik anlayışı ile toplumumuz laik cumhuriyete doğru yol almaya başlamıştır. 

 

23 Nisan 1920’de temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti,  parlamenter demokratik rejim yerine, şaibeli bir referandumun sonuçlarına dayanılarak tek kişinin egemen olduğu bir siyasal rejime dönüştürülmek isteniyor. 

 

Bizler, çocuklarımızın -hiçbir ayırım yapılmadan- ulusal egemenliğe dayalı laik Türkiye Cumhuriyeti’nde bilimin yol göstericiliğinde, eşitlikçi, özgürlükçü, barışçı, insan haklarına saygılı, yaratıcı ve üretici yurttaşlar olarak yetiştirilmesini istiyoruz. Onlar, yeryüzünde kendilerine bayram armağan edilmiş tek ülkenin çocuklarıdır.

 

OECD tarafından düzenlenen PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) 2015 yaşam memnuniyeti anketi sonuçlarına göre çocuklarımız, OECD ülkeleri arasındaki sıralamaya göre OECD’nin en mutsuz çocuklarını oluşturuyor. Güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısı 2015 yılında yüzde dört buçuk oranında arttı. Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) veri tabanından üretilen evlenme istatistiklerine göre 16-17 yaş grubunda olan kız çocuklarındaki resmi evlenmelerin toplam resmi evlenmeler içindeki oranı 2015 yılında yüzde beşi geçiyor. Resmi olmayan çocuk evliliklerinin sayısını bilemiyoruz.2015-16 öğretim yılında ortaöğretim düzeyindeki kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 50’nin altında olduğu birçok ilimiz var.

 

Maaşlarını ödediğimiz, bütün giderlerini karşıladığımız yöneticilerin kendi gelecekleri yerine çocuklarımızın geleceğini düşünmelerini, çocuklarımızı mutsuz eden koşulları düzeltmek için çalışmalarını bekliyoruz.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  tüm çocuklarımıza ve ulusumuza kutlu olsun.


22.04.2017