HABERLER
CEMRE MAVİOĞLU

cemre-mavioglu Cemre Mavioğlu Bursu başlıyor

Cemre Mavioğlu

1992 - İzmir doğumlu Cemre Mavioğlu; DEVAK 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Bornova Anadolu Lisesi’nin ardından 2010 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Türkiye 18’incisi oldu ve Sabancı Üniversitesi Görsel İletişim veTasarımı bölümünü başarı bursu ile kazandı. Üniversite yıllarında Vancouver – Kanada’da Stylus College of Music’te Masaüstü SesTeknolojileri eğitimi aldı. Sabancı Üniversitesi’nden yüksek başarı ile mezun olduktan sonra İngiltere Salford Üniversitesi’nde Ses ve Video Teknolojileri alanında yüksek lisans yaptı.

Dokuz yaşından itibaren piyano eğitimi ve daha sonra şan dersleri aldı. 2010 yılında İzmir Amerikan Koleji’nin düzenlediği Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması’nda “En İyi Kadın Vokal” seçildi. 2010-2011 Eğitim yılında Sabancı Üniversitesi’nin yanısıra, İstanbul Üniversitesi Konservatuarı Şan ve Opera bölümünde yarı zamanlı eğitim gördü. 2011-2012 yıllarında caz eğitimi aldı.

Üniversite eğitimi sürecinde, 2013 yılında(Adam Film)  Behzat Ç. dizi post produksiyonunda staj yaptı. 2012 ve 2014 yılları arasında Çekimhane Dizayn&Produksiyon şirketinde ve Babajım Müzik Stüdyolarında ses tasarımcısı ve kayıt asistanı olarak çalıştı. 2015 yılında İngiltere’de BBC Perceptive Media Project’te gönüllü Öğrenci Müzik Danışmanlığı yaptı. Profesyonel hayatına ülkesinde devam etmek isteyerek 2015 Ekim ayında Türkiye’ye dönen Cemre Mavioğlu; İstanbul’da Jingle TV’de, Şafak Stüdyosu’nda, Melodika Game’de, Anima Istanbul Animasyon Stüdyosu’nda dublaj editörlüğü ve ses tasarımcılığı yaptı. Baba Candır, Hayat Mucizelere Gebe, Acil Aşk Aranıyor, Asla Vazgeçmem, Hanım Köylü, Seviyor Sevmiyor ve Babam ve Ailesi adlı dizilerin ses postprodüksiyonunu gerçekleştirdi.

Bir çok sosyal sorumluluk projesinde ve sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak yer aldı. Güneşin Kızları dizisinin “Neye Yarar” ,Aşk Yeniden dizisinin “Bilseydim” adlı şarkılarında ve Seviyor Sevmiyor dizisinin jenerik müziğinde vokallik yaptı.

24 yıllık yaşamına bunca başarı ve deneyimi sığdıran CemreMavioğlu; 29 Ekim 2016’da hayatını kaybetti. Cemre’nin ülkesi, halkı ve insanlık adına yaratmak istediği “daha iyi bir gelecek” idealini yaşatmayı amaçlayan ailesi, dostlarının ve yakınlarının katkısı ile İzmir ve Manisa’da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği çatısı altında “CemreMavioğlu” burs programını başlatmıştır.   


13.04.2017