Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız

ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayramimiz 23 Nisan, tüm çocuklarımıza ve ulusumuza kutlu olsun.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın taciz ve tecavüze uğramadığı; laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletinde yaşamak isteğimiz ve kararlılığımızla tüm ulusumuza kutlu olsun!
23 Nisan 1920, Cumhuriyetimizin en temel adımlarından biridir, hatta en önemlisidir. Dört bir yanı işgal edilmiş bir ülkede, halkın temsilcilerinden oluşan bir Millet Meclisi kurulmuş ve Kurtuluş ve Kuruluş’un her adımı uzun tartışmalar sonucu bu Meclisçe alınmıştır. Mustafa Kemal’in Başkomutanlık kararı bunların başında gelir.

Ulusal birliğin ürünü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, zaman içinde bütün türleriyle saltanatı ve egemenliğin kaynağını kutsal bir güce dayandırma anlayışını reddetmiş, ulusal egemenlik anlayışı toplumumuzu laik cumhuriyete dönüştürmüştür.

Temelleri 23 Nisan !920’de atılan Türkiye Cumhuriyeti’nde yönetim, bunları düzenleyen yasalar, kurallar dine dayandırılamaz. Dinin toplumsal yaşamı yönlendirmesini istemek, insanların din ve vicdan özgürlüğünü yok etmeye yönelik tehlikeli bir gidiştir.

Büyük önderimiz Mustafa Kemal’in TBMM’nin kurulduğu “ulusal egemenlik” gününü, dünyada ilk kez “çocuklara bayram” olarak armağan etmesi çok, ama çok anlamlıdır.

Geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızı, laik Türkiye Cumhuriyeti’nde bilimin yol göstericiliğinde, eşitlikçi, özgürlükçü, barışçı, insan haklarına saygılı, yaratıcı ve üretici yurttaşlar olarak yetiştirmeli; onları korumalı, kollamalı ve esirgemeliyiz.

Çocuklarımız eğer iyi eğitim alır, bilinçli yurttaş olursa, seçeceği temsilciler de, ülke yararına çalışır ve gelişmeleri sürdürür, kalkınmayı sağlar.

Çağdaş bir ülke, bir ulus ve en başta da sevgili yurdumuz için, bunun dışında çözümler aramak, 21. yüzyılda asla düşünülmemelidir.

23 Nisan, tüm çocuklarımıza ve ulusumuza kutlu olsun.

 


22.04.2016