TÜYAP Karadeniz 3. Kitap Fuarı

tuyap-karadeniz-3-kitap-fuari ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, "16 Nisan'da Toplumun Demokrasi İsteğini Oylayacağız"

"16 NİSAN'DA TOPLUMUN DEMOKRASİ İSTEĞİNİ OYLAYACAĞIZ"

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Samsunluların yoğun ilgi gösterdiği TÜYAP Karadeniz 3. Kitap Fuarı'nda "Adalet Yoksa Gelecek de Yok" konulu bir konuşma yaptı ve kitabını imzaladı. Söyleşinin sonunda gençler Çelikel'e kendilerinin yaptığı karakalem bir tabloyu armağan etti.
Çelikel, konuşmasında 16 Nisan referandumu ile ilgili olarak şunları söyledi:

"16 Nisan’da aslında toplumun demokrasi isteğini ve eğitim seviyesini oylayacağız. Bilimsel temele dayanmayan, kutuplaşmayı arttıracak, özgürlükleri, insan haklarını, demokrasiyi bitirecek; ayaklarımıza pranga olacak bir rejim değişikliğini oylayacağız. 15 yıl içinde dindar nesil için mücadele veren, din merkezli bir eğitimi hedef olarak seçen; eğitimi, kadın haklarını, adaleti, orduyu, kadroları tarikatlara havale ederek geliştireceğini zanneden bir iktidarın son hamlesini oylayacağız. Karar toplumun... Hiçbir toplum kendi aleyhinde olan bir yasaya "evet" demez. Yanlışlıkların, yalanların halka anlatılması gerekir. Çünkü bu değişiklik başkanlık sistemi değil, geleceğimizi karartan, hiçbir hukuk anlayışına uymayan bir anayasa değişikliği olacak."

 


27.02.2017